Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Tyčinkáreň DRU mala vlani približne rovnaké výsledky ako v roku 2019

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Spoločnosť je jedným z najväčších slovenských výrobcov trvanlivého pečiva so zameraním na slané tyčinky.

Zvolen 2. augusta (TASR) - S približne rovnakým ziskom a mierne nižšími tržbami ako v predchádzajúcom roku sa skončilo v roku 2020 hospodárenie v spoločnosti DRU Zvolen. TASR o tom informoval riaditeľ Ján Hanzlík.

Kým tržby v roku 2020 dosiahli viac ako 6,77 milióna eur, rok predtým boli zhruba o 230.000 eur vyššie. Zisk za vlaňajšok činil 339.178 eur, v roku 2019 dosiahol 338.067 eur.

Ako priblížil riaditeľ spoločnosti, vlaňajší rok bol veľmi náročný a ovplyvnený pandemickou situáciou, v dôsledku ktorej bol vysoký podiel čerpania OČR a PN zamestnancov. „Na zabezpečenie plynulého chodu spoločnosti bolo nevyhnutné zvýšené úsilie, ako aj pracovný výkon zamestnancov zúčastňujúcich sa na aktívnom pracovnom procese," pripomenul Hanzlík.

Pandemická situácia spôsobila tiež predlžovanie dodacích lehôt vstupných surovín a obalov. „Zvyšovanie cien vstupov pretrváva dodnes," dodal.

Spoločnosť aktuálne nevyváža a zameriava sa výlučne na zabezpečenie požiadaviek domáceho dopytu. Čo sa týka investícií, financie vlani smerovali predovšetkým do obnovy technologických zariadení. „V tomto trende plánujeme pokračovať aj v aktuálnom roku," pripomenul riaditeľ.

Spoločnosť je jedným z najväčších slovenských výrobcov trvanlivého pečiva so zameraním na slané tyčinky. DRU aktuálne zamestnáva 117 ľudí, medziročne je ich o 20 menej.