Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Vo Finančnej olympiáde súťaží viac ako 3000 stredoškolákov

Ilustračná fotka. Foto: Teraz.sk

Finančná olympiáda je vedomostná súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť študenti ktorejkoľvek strednej školy na Slovensku.

Bratislava 13. januára (TASR) - Viac ako 3000 študentov - stredoškolákov sa doteraz prihlásilo do 3. ročníka Finančnej olympiády, ktorú vyhlásila Nadácia Partners. Študenti odpovedajú na otázky k bankovým produktom a dôchodkom.

Prvé kolo súťaže odštartovalo ešte v polovici novembra minulého roka. Najväčšie zastúpenie majú zatiaľ Košičania, nasledujú študenti z Prešova, Trenčína a za nimi Bratislavčania. Registrácia v súťaži je možná do 23. januára 2015 na stránke www.financnaolympiada.sk.

"Súťažné otázky preveria základné finančné vedomosti stredoškolákov, ktoré by v tomto veku už mali mať. V otázkach sa pýtame napríklad na najnevýhodnejšie bankové produkty, základnú finančnú terminológiu, ale aj na otázky súvisiace so zabezpečením finančnej nezávislosti," priblížil správca Nadácie Partners Juraj Juras.

Finančná olympiáda je vedomostná súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť študenti ktorejkoľvek strednej školy na Slovensku. Ponúka im možnosť preveriť a následne si porovnať základné finančné vedomosti a pripravuje ich na efektívne riešenie základných finančných otázok, s ktorými sa budú stretávať v bežnom živote pri riadení vlastných financií.