Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Eurovoľby 2024

V B. Bystrici bude 78 miestností, v deň eurovolieb sa pobeží maratón

Ilustračné foto. Foto: TASR Alexandra Moštková

Imobilní obyvatelia môžu požiadať matričný úrad a ohlasovňu pobytu o voľbu prostredníctvom prenosnej volebnej schránky.

Banská Bystrica 22. mája (TASR) - Volebné miestnosti pre voľby do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia 8. júna, sú v Banskej Bystrici umiestnené v totožných objektoch ako počas nedávnych prezidentských volieb. Je ich 78 a otvorené budú od 7.00 do 22.00 h. Do okrskových volebných komisií zasadne zhruba 700 členov, ktorých delegovali politické strany a koalície. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Imobilní obyvatelia môžu požiadať matričný úrad a ohlasovňu pobytu o voľbu prostredníctvom prenosnej volebnej schránky. "Záujem je potrebné nahlásiť najneskôr do 7. júna, v pracovných dňoch od 7.30 do 15.00 h na telefónnych číslach 048/4330 720; 725; 726. V deň konania volieb môžu príbuzní alebo známi imobilných osôb požiadať o prenosnú volebnú schránku priamo vo volebnej miestnosti," uviedla hovorkyňa.

Volič, ktorý má trvalý pobyt na území SR, no v deň konania volieb nebude môcť voliť v mieste svojho trvalého pobytu, môže požiadať svoju obec o vydanie hlasovacieho preukazu. Banskobystričania tak môžu osobne urobiť najneskôr do 7. júna, do 15.00 h na matričnom úrade na adrese magistrátu. Mesto všetkým záujemcom vydá hlasovací preukaz bezodkladne.

"Upozorňujeme, že eurovoľby sa uskutočnia v rovnakom termíne ako naše najväčšie bežecké podujatie, 13. ročník Banskobystrického maratónu. Z tohto dôvodu je potrebné počítať s úplnou uzáverou ciest, po ktorých vedie certifikovaná trať, a to v čase od 15.00 do 24.00 h," zdôraznila Marhefková.