Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 v 22. kole Fortuna ligy

AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (1:0)

Trenčín 13. marca (TASR) - Futbalisti AS Trenčín vyhrali v piatkovom zápase 22. kola slovenskej Fortuna ligy 2014/2015 doma nad Zlatými Moravcami 2:0. V tabuľke sa bodovo vyrovnali lídrovi MŠK Žilina, ktorá má ale zápas v Trnave k dobru.

AS Trenčín - ViOn Zlaté Moravce 2:0 (1:0)

Góly: 34. Jairo, 77. Bero. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Jairo - Ungar, 2150 divákov.

zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramón, Rundič, Madu – Lobotka – Rabiu (84. Koolwijk), Bero – Van Kessel, Jairo (71. Lawrence), Holúbek (27. Guba)

Zlaté moravce: Kováč - Vrablec, Tipurič, Ungar, Chren – Szöke, Karaľ – Cebara (63. P. Mazan), Charizopoulos (69. M. Juhar), Orávik – Pavelka (79. Mance)

Úvodná desaťminútovka súboja tímov z rôznych pólov ligovej tabuľky vyznela pomerne vyrovnane. Dokonca sa Zlaté Moravce dostali do vážneho zakončenia, keď Šemrinca preveril Charizopoulos. Postupne sa kvalita ukázala a domáci tím sa snažil prebíjať cez obranu ViOnu. Náznaky šancí Bera, Jaira a Van Kessela nedokázali Trenčania doviesť do úspešného konca.

V 20. minúte najskôr Kováč nezachytil loptu a Holúbek mal jedinečnú príležitosť pridať tretí jarný gól, no brankár napokon zaváhanie odčinil. Hostia sa snažili hroziť najmä dlhými nakopávanými loptami smerom na Pavelku, čím sa druhému tímu Fortuna ligy otváral priestor na rýchle kontry, ale aj to málo v prvom polčase dokázala obrana Zlatých Moraviec ustrážiť.

V 31. minúte sa opäť vyznamenal Kováč, keď Jairovu tvrdú strelu vytesnil na rohový kop. O minútu neskôr sa uvoľnil Pavelka a v poslednej chvíli ho dokázal zablokovať Čögley. Z následného útoku poslal Van Kessel do šance Jaira, ktorý napálil loptu pod brvno – 1:0. Tím zo Sihote tento presný zásah vyburcoval. Najskôr skúšal šťastie Bero a po ňom neuspel ani Van Kessel. Záverečné minúty prvého polčasu patrili domácemu tímu a hoci gól visel vo vzduchu, skóre sa nezmenilo.

Aktivita na domácich kopačkách pokračovala aj po prestávke. ViOn sa zameral najmä na dôslednú obranu. Trenčianski zakončovatelia však buď nemali presnú mušku, alebo neboli v zakončení dostatočne dôrazní. Do vážnych šancí sa preto dostával ViOn. V 60. minúte mohol vyrovnať Orávik. Jeho prudká strelu však dokázal Šemrinec pokryť.

V 67. minúte sa až traja Zlatomoravčania rútili na jediného obrancu. Pavelka však namiesto prihrávky volil zakončenie. O štyri minúty mohol priniesť ukľudňujúci gól Bero, ale loptu si posunul príliš dopredu a Kováč zasiahol. Pätnásť minút pred koncom Van Kessel mohol prihrať voľnému Gubovi, ale radšej zakončil sám a iba do vybiehajúceho gólmana.

V 77. minúte sa Trenčínu napokon podarilo vsietiť druhý gól. Na vysoký center si naskočil Bero a hlavičou trafil priestor troch žrdí. V závere zápasu hosťom dochádzali sily a väčšina z poslednej desaťminútovky sa odohrala na ich polovici. Trenčania však nemali dostatok šťastia v zakončení.

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Z našej strany to bol kvalitný zápas, ktorého priebeh sme kontrolovali od začiatku až do konca. Hostí sme do vážnejších šancí prakticky nepustili. Súper síce v obrane pôsobil kompaktne, napriek tomu sme si dokázali vypracovať dostatok šancí, ibaže ich premieňanie bolo z našej strany slabšie. Musíme na lepšej realizácií šancí popracovať, pretože určite prídu zápasy, v ktorých si ich vypracujeme menej. "


Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec:
"Dôležitým momentom zápasu sa ukázala naša nepremenená šanca pred prvým inkasovaným gólom, kedy sa opäť potvrdilo známe heslo nedáš-dostaneš. Náš zámer aktívne brániť už v strede ihriska nám vychádzal iba v určitých úsekoch hry, čo bolo na úspech málo. Dokázali sme si vypracovať dve-tri dobré šance, ale naša efektivita bola slabá. Súper nás za naše chyby trestal. Škoda, že sa nám nepodarilo streliť aspoň jeden gól. Určite by nás to povzbudilo do ďalších náročných zápasov."