Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Banská Bystrica v úvodnom zápase jarnej časti porazila Trenčín 3:0

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Dukla prerušila šnúru piatich zápasov bez výhry. Naopak, futbalisti spod hradu Matúša Čáka nevyhrali už piaty ligový duel za sebou.

Banská Bystrica 10. februára (TASR) - Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zvíťazili v úvodnom zápase jarnej časti Fortuna ligy nad AS Trenčín 3:0. V dueli 19. kola položili základ triumfu dvoma rýchlymi gólmi svojho kapitána Róberta Polievku. Dukla prerušila šnúru piatich zápasov bez výhry. Naopak, futbalisti spod hradu Matúša Čáka nevyhrali už piaty ligový duel za sebou.

Hlasy po zápase:
Mário Auxt, asistent trénera a zastupujúci tréner Dukly v zápase: „Trenčínu nevyšiel vstup do zápasu, naopak nám vyšiel, keďže sme sa hneď v siedmej minúte dostali do dvojgólového vedenia. To si myslím, že najviac ovplyvnilo zápas. Potom sme sa čo najviac snažili eliminovať kvalitu súpera na lopte a prehusťovať priestor, aby sa čo najmenej dostával do šancí. To sa nám darilo, takže i preto sme vzadu uhrali nulu. Potom sme si už výsledok ustrážili i tým, že sme pridali tretí gól. Duel sme výsledkovo zvládli. Mrzí nás zranenie Michala Faška, ktorého teraz operujú na sále po zásahu lakťom do chrbta. Našťastie sa rýchlo dostal do nemocnice.“



Marián Zimen, tréner Trenčína: „Po dobrom vstupe do zápasu sme v krátkom úseku riešili nesprávne dve situácie a súper sa dostal do rýchleho dvojgólového vedenia. V zápase sme pokračovali, vytvorili sme si niekoľko dobrých príležitostí, mali sme tam dobré úseky hry. Chceli sme dať kontaktný gól. S tým sme vstúpili aj do druhého polčasu. Mali sme tam ďalšiu príležitosť i tlak pred bránkou súpera. Po treťom inkasovanom góle a červenej karte sme už boli bez šance nejakým spôsobom duel zdramatizovať. Aj preto sme nemali dnes šancu na úspešný výsledok.“



19. kolo FL:

MFK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 3:0 (2:0)

Góly: 2. a 7. Polievka, 57. Franko. Rozhodcovia: Očenáš – Štrbo, Ferenc. ŽK: B. Ľupták, Pišoja Slávik – Pires, Bagin, Yem. ČK: 78. Pires po 2ŹK. Diváci: neuvedené.

Banská Bystrica: Hruška – Slávik (84. Hanes), Uhrinčať, Willwéber, Migaľa – Richtárech , B. Ľupták (84. Gorosito) – Kačerík (46. Pišoja), Faško (42. Franko), Rymarenko – Polievka (90. Demian)

Trenčín: Kukučka – Mičuda (46. Yem), Pires, Bagin, Kozlovský – D. Hollý – Kmeť (76. Praženka), Gajdoš (82. Šebeň), Ibrahim, Soares – Kupusović (67. Okunola)