Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

EL: D. Streda postúpila do 2. predkola, zdolala prekážku na Islande

Radosť hráčov DAC Dunajskej Stredy z gólu. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Ďalšieho súpera spoznajú pri pondelňajšom žrebe, zápasy nasledujúcej fázy sú na programe 17. septembra.

Hafnarfjördur 27. augusta (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda sa prebojovali do 2. predkola Európskej ligy UEFA 2020/2021. Vo štvrtkovom stretnutí 1. predkola zvíťazili na pôde islandského FH Hafnarfjördur 2:0 vďaka gólom Andriju Baliča a Erica Ramireza. Ďalšieho súpera spoznajú pri pondelňajšom žrebe, zápasy nasledujúcej fázy sú na programe 17. septembra.

1. predkolo EL 2020/2021:



FH Hafnarfjördur - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:1)
Góly: 23. Balič, 76. Ramirez. Rozhodoval: Barcelo (Gib.), ŽK: Jónsson, Thórisson - Schäfer

Hafnarfjördur: Nielsen – Vidarsson, Thórisson, Kristjánsson, Gunnarsson – Hafsteinsson (71. Gudnason), Jónsson (58. Finsen), Sverrisson (82. Sigurdsson) – Helgason, Finsen, Lennon
Dunajská Streda: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Balič, Schäfer – Divkovič (71. Fábry), Friede, Kalmár – Ramirez

/na 1 zápas, Dunajská Streda postúpila do 2. predkola/


Fortunaligista si úvodnú príležitosť vypracoval už v 6. minúte, keď Divkovič posunul hlavičkou loptu k Ramirezovi, ktorého zakončenie vyrazil domáci brankár Nielsen. Onedlho pohrozilo aj islandské mužstvo, hosťujúca defenzíva nedokázala upratať loptu do bezpečia, k odrazenej lopte sa dostal Hafsteinsson a vypálil nad Jedličkovu bránku. Dunajskej Strede sa podarilo otvoriť skóre v 23. minúte, po prenesení hry poslal Blackman z pravej strany prízemnú prihrávku do šestnástky, loptu pomedzi nohy prepustil Divkovič a Baličova strela s veľkým prispením protihráčovho teču zapadla do siete. Hostia sa po otváracom zásahu zmocnili zápasovej taktovky, držali loptu prihrávkami po celej šírke ihriska, ale k poisťujúcemu gólu sa nepriblížili.

Po zmene strán DAC upustil od herného prejavu, ktorým kontroloval priebeh do prestávky, nevychádzalo mu priamočiarejšie riešenie ofenzívnych akcií. Hafnarfjördur však zo súperovho poľavenia nedokázal nič vyťažiť, až v 70. minúte prinútili domáci hráči Jedličku k prvému zákroku v zápase. Z hranice šestnástky vystrelil Helgason, dunajskostredský brankár sa preletel vzduchom a bez väčšej námahy pokryl loptu. O šesť minút sa hostia dočkali poisťujúceho zásahu, Kalmár vbehol do šestnástky, jeho pokus ešte Nielsen vyrazil, ale len k Ramirezovi, ktorý dorazil do odkrytej bránky. Dunajská Streda mohla pridať aj tretí gól, Kalmár poslal priamy kop do bočnej siete, ešte väčšiu možnosť mal Ramirez, no okrem Nielsena prestrelil aj domácu bránku.

Hlas po zápase (zdroj: dac1904.sk):

Bernd Storck, tréner Dunajskej Stredy: "Sme veľmi šťastní, že sme sa dostali do 2. predkola. Od prvých minút sme kontrolovali hru. Odohrali sme perfektný zápas. Boli sme lepší, snažili sme sa hrať náš futbal. Dominovali sme aj napriek tomu, že sme hrali proti silnému mužstvu, ktoré je tretie v islandskej lige. Aj napriek tomu sme boli lepším tímom od prvej minúty, hrali sme sebavedome, mali sme šance, vytvárali sme tlak na súpera a zaslúžene sme sa aj ujali vedenia. Druhý polčas sme už nezačali tak dobre. Vedeli sme, že súper zvýšil obrátky v snahe vyrovnať, no my sme opäť veľmi dobre zareagovali. Snažili sme sa ísť za druhým gólom, čo sa nám podarilo, a mali sme aj ďalšie šance. Sme veľmi šťastní z postupu do 2. predkola. Aj hráčom som prízvukoval, že práve pre toto dreli celý rok, a je super, že teraz prišla odmena. Postup je výborný pre nás, ale aj pre fanúšikov a celý klub."