Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Belgičan Vreven novým trénerom AS Trenčín

Logo AS Trenčín. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Štyridsaťšesťročný Vreven naposledy trénoval belgický Lokeren, predtým napríklad Waasland-Beveren či NAC Breda.

Trenčín 17. júla (TASR) - Novým trénerom slovenského futbalového klubu AS Trenčín sa stal Belgičan Stijn Vreven. Realizačný tím spoločne s ním rozšíril Werner Martens, informoval klub na sociálnej sieti. Obaja sa upísali na jeden rok.

"Som veľmi hrdý na to, že som tu a že som sa stal trénerom Trenčína. S majiteľom som sa veľa rozpráva o klube, keď som tu bol pred mesiacom tri či štyri dni. Pozrel som si klub, nový štadión, akadémiu. Viem, ako chce hrať, akou cestou chce ísť. Neviem sa dočkať začiatku prípravy," povedal pre klubovú televíziu nový tréner.

Vreven mal pracovné ponuky z rodnej krajiny aj s Holandska, ale napokon sa rozhodol vyskúšať si inú súťaž: "V tých krajinách som už ako hlavný tréner pôsobil. Ling sledoval moju prácu v NAC Breda. Môj posledný klub zbankrotoval a keď som bol voľný, tak mi zavolal, dohodli sme sa na stretnutí v Bruseli a potom ma pozval do Trenčína. Hodiny sme sa rozprávali o futbale, mali sme z toho dobrý pocit a nakoniec som podpísal kontrakt. Dúfam, že budeme dosahovať lepšie výsledky ako tento rok. Všetci vedia, že Trenčín je skvelý klub s množstvom talentovaných hráčov."

Pre klubovú televíziu načrtol aj svoju futbalovú filozofiu: "Nemôžeme sa stavať do pozície malého klubu a ostatných považovať za veľkých. Chceme držať loptu, hrať dominantne s vysokým pressingom a chceme víťaziť. A hrať s veľkým srdcom, to je vždy dôležité."

Trenčín v tejto sezóne viedol ako hlavný tréner Nemec Matthias Kohler, ktorého v októbri minulého roka nahradil Norbert Hrnčár. Hrnčár spolu s Richardom Högerom skončili po tom, ako im 30. júna vypršali zmluvy. Do konca dohrávanej sezóny 2019/2020 viedol Trenčanov doterajší asistent Juraj Ančic. Mužstvo sa pod jeho vedením predstavilo aj v semifinále ligovej baráže o Európsku ligu UEFA 2020/2021, v Trnave však prehralo 0:3.

Štyridsaťšesťročný Vreven naposledy trénoval belgický Lokeren, predtým napríklad Waasland-Beveren či NAC Breda. Počas hráčskej kariéry si obliekal dresy Mechelenu, Gentu, Utrechtu, 1. FC Kaiserslautern, Omonie Nikózia, Vitesse Arnhem či ADO Den Haag. V belgickej reprezentácii odohral dva zápasy.