Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

LM: Duel Slovana ohrozený, testy odhalili ďalší prípad koronavírusu

Futbalisti ŠK Slovana Bratislava sa tešia zo zisku desiateho majstrovského titulu v ére samostatnosti. Foto: FOTO TASR - Erika Ďurčová

Zápas už predtým preložili zo stredy na piatok pre infekciu jedného člena realizačného tímu Slovana.

Klaksvík 21. augusta (TASR) - Piatkový duel futbalistov Slovana Bratislava v 1. predkole Ligy majstrov na pôde KÍ Klaksvík je opäť ohrozený. Podľa portálu nordlysid.fo sa vyskytol pozitívny prípad na nový koronavírus aj v druhej výprave Slovana, ktorá priletela na Faerské ostrovy vo štvrtok. Zápas už predtým preložili zo stredy na piatok pre infekciu jedného člena realizačného tímu Slovana.

"Jedného z členov výpravy Slovana Bratislava, ktorý včera pricestoval na ostrovy, testovali pozitívne na koronavírus. Dnes sa podrobí opakovanému testu," informoval v piatok nordlysid.fo s odvolaním sa na nemenovaný zdroj. UEFA by preto mala o osude zápasu opäť rokovať so zástupcami oboch klubov a potom definitívne rozhodnúť. "Čím ďalej, tým viac sa zdá, že v Klaksvíku nebude žiadny zápas Ligy majstrov," reagoval v tejto súvislosti v piatok predpoludním ďalší faerský portál roysni.fo. Vo štvrtok údajne meškali výsledky testov v druhej výprave Slovana a tak "náhradný" tím ani nedostal možnosť absolvovať predzápasový tréning. Podľa faerských médií funkcionári Slovana pre problémy s testovaním odmietli v plnej miere akceptovať ich výsledky od miestnej spoločnosti Thetis a žiadali o opakované kolo testovania. Ak by sa potvrdil pozitívny test aj v druhej výprave, Slovan by na zápas nemohol nastúpiť, pretože všetci jeho členovia by museli na základe rozhodnutia miestnych úradov zostať v karanténe, alebo sa vrátiť domov. Kontumačne by v takom prípade vyhral a postúpil do 2. predkola proti YB Bern domáci Klaksvík.

"Definitíva o osude zápasu ešte stále nepadla. Malo by sa tak stať v priebehu najbližších troch až štyroch hodín. Zatiaľ prebieha všetko podľa štandardného predzápasového protokolu. Práve cestujeme na predzápasovú poradu. Žiaľ, domáci robia všetko pre to, aby sa nehralo," povedal pre poludňajšie spravodajstvo RTVS generálny riaditeľ bratislavského Slovana Ivan Kmotrík ml.

Pôvodne sa malo stretnutie hrať už v stredu, ale keďže v prvej výprave "belasých" sa objavil jeden prípad koronavírusu, po konzultácii s UEFA dostal slovenský šampión možnosť odohrať duel s náhradným tímom v piatok o 18.00 SELČ. Vo štvrtok dopoludnia preto odletela z Bratislavy na Faerské ostrovy druhá výprava Slovana, v ktorej bolo 16 hráčov. V provizórnom tíme figurovalo sedem členov A-tímu, ktorí neboli v pôvodnej nominácii, doplnili ich deviati juniori. Všetci členovia výpravy sa ešte pred odletom podrobili testom s negatívnym výsledkom. V piatok by mal mužstvo viesť z lavičky bývalý slovenský futbalový reprezentant Szilárd Németh, ktorý je asistent rezervy Slovan.