Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Budúci týždeň je na programe play off o Európu i baráž o zotrvanie

Na snímke futbalisti ViOnu sprava Tomáš Ďubek, Alexandros Kyziridis a Filip Balaj sa tešia po strelení gólu počas zápasu 14. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble v Bratislave v nedeľu 22. novembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V baráži o fortunaligovú príslušnosť sa stretne predposledný tím tabuľky Fortuna ligy s druhým tímom 2. ligy, ktorým je Banská Bystrica.

Bratislava 20. mája (TASR) - Víťazstvo futbalistov Slovana Bratislava v stredajšom finále Slovnaft Cupu nad Žilinou (2:1 po predĺžení) znamená, že aj v tejto sezóne sa bude v rámci Fortuna ligy hrať play off o miestenku do pohárovej Európy. V sezóne 2020/2021 si jej víťaz premiérovo zahrá v 1. predkole UEFA Európskej konferenčnej ligy.

Play off sa týka tímov, ktoré skončia po poslednom kole nadstavbovej časti na 4. - 7. mieste tabuľky. Štvrtý tím tabuľky, ktorým bude s určitosťou Žilina, sa stretne v prvom semifinále so siedmym, resp. s víťazom skupiny o udržanie sa. Bude ním jeden z dvojice Ružomberok – Sereď. Piate mužstvo tabuľky vyzve v druhom semifinále šiesty tím. V tomto prípade už je jasné, že sa stretne ViOn Zlaté Moravce s Trenčínom. Obe semifinále sú na programe v utorok 25. mája o 19.00 h, výhodu domáceho prostredia budú mať tímy, ktoré sú vyššie postavené v tabuľke. Finále sa uskutoční v piatok 28. mája o 19.00 h.

V baráži o fortunaligovú príslušnosť sa stretne predposledný tím tabuľky Fortuna ligy s druhým tímom 2. ligy, ktorým je Banská Bystrica. Aktuálne sú na predposlednej priečke tím Michalovce, no po 32. kole tam môže byť Senica alebo Pohronie. Baráž o účasť vo Fortuna lige sa bude hrať na dva zápasy, na domácom ihrisku začne Banská Bystrica. Duel sa teda uskutoční vo Zvolene v utorok 25. mája o 17:00. Odvetný zápas sa bude hrať v piatok 28. mája v rovnakom čase. Informácie pochádzajú z tlačovej správy Únie ligových klubov (ÚLK).

Play off o Európsku konferenčnú ligu:

Semifinále 1 /utorok 25.5. o 19.00/: MŠK Žilina (4. tím) – MFK Ružomberok / ŠKF Sereď (7. tím)
Semifinále 2 /utorok 25.5. o 19.00/: ViOn Z. Moravce (5. tím) – AS Trenčín (6. tím)
Finále /piatok 28.5. o 19.00/: víťaz semifinále 1/2 – víťaz semifinále 1/2

Baráž o Fortuna ligu:

1.zápas /utorok 25.5. o 17.00/: Dukla Banská Bystrica – Michalovce / Senica / Pohronie
Odveta /piatok 28.5. o 17.00/: Michalovce / Senica / Pohronie – Dukla Banská Bystrica