Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Čech Podaný je novou posilou bratislavského Slovana

Na archívnej snímke futbalisti Slovana Bratislava Foto: TASR/Michal Svítok

Tretí tím uplynulej sezóny Fortuna ligy o tom v piatok informoval na oficiálnom klubovom webe.

Bratislava 19. júna (TASR) - Český futbalista Jakub Podaný sa stal novou posilou ŠK Slovan Bratislava. Tretí tím uplynulej sezóny Fortuna ligy o tom v piatok informoval na oficiálnom klubovom webe.

Dvadsaťosemročný univerzálny hráč, ktorý väčšinou nastupuje na ľavej strane stredovej formácie alebo obrany, sa upísal klubu z Pasienkov na dva roky. K novým spoluhráčom sa pridá v pondelok, keď A-tím Slovana odcestuje na sústredenie do Česka.

Podaný je odchovancom Sparty Praha, v jej drese odohral aj sedem zápasov v hlavnej súťaži Európskej ligy UEFA 2010/11. V Česku pôsobil aj v Bohemianse Praha, Olomouci a Tepliciach. V jarnej časti sezóny 2009/2010 získal skúsenosti so slovenským futbalom v drese Senice. V ročníku 2013/2014 absolvoval vydarené hosťovanie zo Sparty v gréckom prvoligovom tíme AEL Kallonis a v druhej polovici minulého roka si vybral exotický angažmán v Indii, ktorý zavŕšil ziskom majstrovského titulu v prestížnej superlige s Atleticom Kalkata. Na jar sa opäť vrátil do Sparty.