Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

DAC chce skončiť do 6. miesta, klub položil stavebný kameň akadémie

Futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda usporiadala pred štartom jarnej časti Fortuna ligy tlačovú konferenciu, ktorá bola spojená so slávnostným položením základného kameňa Futbalovej akadémie FC DAC 1904. Na snímke jedno dokončené ihrisko z desiatich ihrísk 24. februára 2016 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Martin Baumann

Majiteľ klubu DAC Dunajská Streda Oszkár Világi zdôraznil, že predsezónny cieľ skončiť do 6. miesta sa nemení.

Dunajská Streda 24. februára (TASR) - Tlačová konferencia futbalového klubu DAC Dunajská Streda pred štartom jarnej časti Fortuna ligy mala špecifický náboj. Prvýkrát sa totiž konala na území akadémie, ktorá je v štádiu budovania. Majiteľ klubu Oszkár Világi zdôraznil, že predsezónny cieľ skončiť do 6. miesta sa nemení.

"Pred dvoma rokmi sme riešili budúcnosť klubu, dnes stojíme vedľa nových ihrísk. Je to prvé dielo, ktoré sme dokázali postaviť. Aj mužstvo napreduje, sme spokojní s piatym miestom po jesennej časti , ale máme aj ďalšie ambície. Pred sezónou sme hovorili, že chceme byť medzi 1. až 6. miestom. Ale to, čo sme sľúbili, že budeme silnou súčasťou slovenského futbalu, to sa nám už podarilo naplniť. Sľubujem Vám, že futbal v Dunajskej Strede bude ešte lepší a budeme mať za sebou aj úspechy," zdôraznil Világi.

Tréner Tomislav Marić sa dotkol zmien v hráčskom kádri a hodnotil zimnú prípravu. „Traja chlapci nás opustili - Matúš Turňa, Pavol Jurčo a Andrej Pernecký. Prišli Tomáš Huk, Egri Dzeider, Roman Kollár, Marko Živkovič a Slavomír Pagáč. Traja hráči sú z našej akadémie a majú potenciál. Budeme s nimi pracovať a dúfame, že sa presadia v prvom tíme. Huk je talentovaný hráč, ktorý okúsil aj reprezentačnú 21-ku, bude posilou. Marko Živkovič je pravý obranca, ktorý prešiel mládežou Partizanu Belehrad. Sme radi, že k nám prišiel, v mladom veku má dostatok skúseností. Počas prípravy sme mali problémy s ihriskami, ale ďakujem majiteľovi, že sa budujú nové a v budúcnosti takéto problémy mať nebudeme. V zime sú problémy s ihriskami, ale absolvovali sme sústredenie v Turecku, kde sme mali vynikajúce podmienky. Zamerali sme sa na hernú stránku, pracovali sme na obranných a útočných činnostiach. Hrali sme aj s dobrými súpermi. Už sa tešíme na nedeľňajší zápas. Gábor Straka a Simon Pambou majú problémy a dlhšie netrénovali. Ciele mužstva sú také, aby sme napredovali. Chceme každý zápas vyhrať. Zimovali sme na 5. mieste, sme spokojní, ale sme pripravení pokročiť vyššie. Čo sa týka Slovnaft Cupu, viem, čo by znamenalo víťazstvo pre fanúšikov a pre majiteľa. Všetci budeme na tom pracovať, aby sme sa dostali čo najďalej." Podľa kapitána Gábora Straku sa už mužstvo teší na úvodný zápas jari. „Nálada je výborná, sme fyzicky aj psychicky pripravení. S Myjavou to bude ťažký zápas, ale chceme zvíťaziť“.

Športový riaditeľ Krisztián Németh vyzdvihol dôležitosť akadémie pri výchove mladých talentov. "Filozofiu nášho klubu je, aby bol DAC bol naozaj úspešný, preto musím mať silné mládežnícke tímy a akadémiu . Vybrali sme sa na ťažkú cestu, ale vďaka majiteľovi máme všetko zabezpečené."

Posledným bodom tlačovej konferencie bolo slávnostné poklopanie základného kameňa akadémie Dunajskej Stredy. „Kde teraz stojíme, budú koncom mája ďalšie ihriská. Budú tu dve trávnaté ihriská, jedno s umelou trávou a jedno s trávnatým kobercom. Presunuli sme viac ako 1000 kamiónov kameniva, a upravili sme približne 50 tisíc ton materiálu. Je to obrovská robota, veľký projekt. Investícia je zatiaľ v hodnote 1,5 milióna eur. Budeme tu mať obdobnú trávu, aká bude aj na novom štadióne. Na konci výstavby budeme mať 10 ihrísk na 17-tich hektároch. Na konci roka budeme mať 4000 metrov štvorcových zastavanej plochy pre naše mužstvá," objasnil podrobnejšie výstavbu majiteľ Világi.

Príchody: Tomáš Huk (Košice), Marko Živkovič (FK Suduva Marijampole), Dezider Egri (DAC B), Roman Kollár, Slavomír Pagáč (DAC U19)
Odchody: Matúš Turňa (Podbrezová), Pavol Jurčo, Andrej Pernecký

Káder Dunajskej Stredy:
Brankári: Tomáš Tujvel, Matej Slávik, Vojtech Milošovič
Obrancovia: Antonio Asanovič, Ľubomír Michalík, Noe Achille Kwin, Dezider Egri, Slavomír Pagáč, Marko Živkovič, Eric Davis
Stredopoliari: Marin Ljubicic, Tomáš Huk, Gábor Straka, Erik Pačinda, Branislav Ľupták, Vojtech Horváth, Pape Sarr, Simon Pambou, Jakub Brašeň, Peter Štepanovský, Alfredo Stephens
Útočníci: Roman Kollár, András Mészáros, Roland Černák, Róbert Polievka, Ákos Szarka

Realizačný tím:
Tréner: Tomislav Marić
Asistenti: Karol Praženica, Dean Računica
Kondičný Tréner: Nicolas Charton
Tréner brankárov: Martin Matlák,
Rehabilitačný tréner: Ottó Szabó