Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Futbalisti Dunajskej Stredy zdolali Michalovčanov 3:1

Na snímke hráči DAC Dunajská Streda, archívne foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Už v siedmej minúte sa rozjasala domáca tribúna prvýkrát.

Dunajská Streda 20. novembra (TASR) - Už v siedmej minúte sa rozjasala domáca tribúna prvýkrát. V pokutovom území Chubutia stiahol Polievku a nariadený pokutový kop Pačinda bezpečne premenil - 1:0. Po góle sa osmelili aj hostia, do šance sa dostal Danko, ale bez gólového efektu. Domáci potom prebrali iniciatívu a postupne častejšie ohrozovali bránu Kelemena. V 24. minúte sa po rohovom kope Pačindu dostal k lopte Ljubičič, ale prestrelil bránu. O minútu neskôr získal loptu Polievka, prihral Szarkovi, ktorý obišiel troch obrancov a popri brankárovi trafil presne - 2:0. V 34. minúte zahral priamy kop hostí Danko, nabehol si naň Perez, ale dobre ho postrážil Brašeň. V 40. minúte sa uvoľnil na ľavej strane Mensah, dostal sa až do pokutového územia, ale strelu bezpečne kryl Tujvel.

Druhý polčas začali lepšie hostia, snažili sa vypracovať si strelecké príležitosti, ale opäť bez gólovej príchute. V 56. minúte sa tak presadili opäť domáci, Szarka atakoval obrancu hostí, získal loptu, išiel sám na bránu a povedľa Kelemena poslal loptu do siete - 3:0. Po trojgólovom vedení domácich hra mierne upadla. V 77. minúte si Kunca narazil loptu s Hamuľakom a strelou pod brvno znížil, ale to bolo zo strany hostí všetko.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 7. Pačinda (z 11 m), 25., 56. Szarka - 77. Kunca. Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Polievka, Davis - Chubutia, Sedlák

Zostavy a striedania:

DAC: Tujvel - Brašeň, Michalík, Kwin, Davis - Stephens (58. Sarr), Ljubičič, Ľupták, Pačida - Szarka (90. Horváth), Polievka (72. Pambou)

Michalovce: Kelemen - Perez, Chubutia, De Marco, Barosso - Sedlák - Koscelník (71. Hamuľak), Bayon (79. Bednár), Danko, Kunca - Mensah (89. Montero)


Hlasy po zápase:

Tomislav Marič, tréner DAC-u:
"Bolo vidno, že do zápasu sme mali ťažší vstup. Posledný zápas sme prehrali v Trenčíne 1:4 a po ňom bolo ťažké pracovať dva týždne. Som spokojný s mojimi hráčmi, využili sme naše šance. Ale ideme ďalej, zápas nepatril medzi našich najlepších. Po kvalitnej regenerácií sa predstavíme v Podbrezovej."

František Šturma, tréner Michaloviec: "Do zápasu sme vstúpili aktívnejšie, ale prišla hlúpa penalta. Napriek tomu sme podali dobrý výkon. Som spokojný s predvedenou hrou. My sa učíme, každý zápas je pre nás školou. Gratulujem súperovi, vyhral, lebo bol v útoku efektívnejší."