Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

Trnava zdolala Ružomberok, nováčik z Podbrezovej vyhral nad Žilinou

Na snímke vľavo hráč FC Spartak Trnava Kamil Kuzma a hráč MFK Ružomberok Erik Liener v zápase 6. kola jesennej časti Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok v Trnave v sobotu 16. augusta 2014. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V lige zostávajú Ružomberčania stále bez výhry.

Trnava 16. augusta (TASR) - Už v 1. minúte po akcii Čonku s Kleberom hlavičkoval tesne vedľa Janečka. To bol signál na úvodný nápor domácich, ale hostia ich do zakončenia nepúšťali, naopak, po zisku lopty využívali každú možnosť na kontry. V 20. minúte po rýchlom útoku domácich strela Vlaska z dobrých 20 m tesne minula ľavú žrď Šacolovej brány. O chvíľu v dobrej šanci unáhlene prestrelil Mikovič. V 32. minúte sa ocitol v dobrej pozícii Kleber, ale zakončil nedôrazne priamo na Šavola. V 37. minúte sám pred bránou nevedel zakončiť Janečka, keď jeho slabú loptu brankár hostí chytil tesne pred bránkovou čiarou. Keď ani po priamom kope Vlaska neskóroval Janečka, skončil sa polčas bez gólov.

Oba góly z kopačky Vlaska

Domáci aj po prestávke pokračovali v snahe o skórovanie, ale v 50. minúte mali šťastie, keď Zreľák prekonal Rusova, ale lopta sa odrazila od ľavej žrde. V 53. minúte hostia faulovali v šestnástke Vlaska a sám postihnutý z nariadenej jedenástky oklamal Šavola a otvoril skóre. O minútu sa Vlasko z 25 m oprel do lopty a tá skončila druhýkrát v bráne hostí. Po hodine hry smoliar zápasu Mikovič nastrelil brvno po prieniku Janečku. V 66. minúte po rohu hostí gólovú hlavičku Lovása skvele vytlačil Rusov na ďalší roh. V posledných 20 minútach sa zápas už len dohrával, domáci zrejme šetrili sily na štvrtkový zápas s Zürichom. Ku cti hosťom však slúži fakt, že až do konca sa nevzdávali a snažili sa o sympatický útočný futbal.



Spartak Trnava - MFK Ružomberok 2:0 (0:0)
Góly:
54. z 11 m a 55. Vlasko. Rozhodoval: Valášek, bez karát, 2493 divákov.

Zostavy a striedania:
Spartak Trnava:
Rusov – Siva, Bortel, Tóth, Čonka - Janečka, Casado, Kuzma, Kleber (60. Chovanec) - Vlasko (67. Vyskočil), Mikovič (87. Durič).
MFK Ružomberok: Šavol – Lupták, Kružliak, Práznovský, A. Lovás - Nagy, Bartoš (62. Gerát) - Turčák, Liener (62. Vavrík), Mário Almaský (74. Ferenčík) – Zreľák

Hlasy po zápase:
Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Sme radi, že sa nám podarilo vyhrať, pretože po posledných výsledkoch v lige sme víťazstvo potrebovali. V zápase sme mali veľa šancí, ak by ich boli hráči premenili, mohlo byť vyše 7:2. Z tohto pohľadu som nespokojný. Obávali sme sa kvality mužstva hostí, ktorí majú niekoľkých šikovných hráčov, napríklad Turčáka a Zreľáka. Hostia za stavu 0:0 sa mohli ujať vedenia. Pomohla nám žrď a o chvíľu sme v priebehu dvoch minút dali dva góly a stretnutie sa nám dohrávalo veľmi dobre."



Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Dnes chceli hrať futbal obe mužstvá. My sme si dobre plnili defenzívne úlohy a snažili sa vyrážať dopredu, ale v druhom polčase sme nedali šancu a po inkasovanom góle z penalty sme veľmi rýchlo dostali aj druhý. Tým bolo prakticky po zápase. V závere sme sa snažili výsledok skorigovať, ale domácich podržal brankár Rusov, ktorý skvele chytil hlavičku Lovása. Domáci potvrdili, že majú vyššiu kvalitu, celkove však stretnutie malo dobré nasadenie a bol to nadpriemerný zápas."


.

DAC Dunajská Streda - Spartak Myjava 1:0


Začiatok stretnutia patril domácim futbalistom. V úvodných desiatich minútach mali hneď dve dobré príležitosti na skórovanie, n Jurčo a po ňom ani Krišto Solničku neprekonali. V 17. minúte si postavil loptu Szabó, ani jeho priamy kop zo strednej vzdialenosti si cestu do hosťujúcej brány nenašiel. O desať minút neskôr zahrozili aj Myjavčania, Ciprysovu spätnú prihrávku z pravej strany do pokutového územia však zblokoval Tóth. Najväčšiu príležitosť úvodného dejstva spálil v 32. minúte hosťujúci Sládek. Po úspešnej kombinácii sa ocitol sám pred Penksom, brankára domácich však nedokázal prekonať. Dunajskostredčania následne vystupňovali svoju aktivitu, no do polčasového hvizdu sa nepresadili.

Druhé dejstvo otvorili možnosťou na skórovanie hostia, Jánošíkova hlavička po štandardnej situácii však Penksu neohrozila. Domáci mali častejšie loptu na kopačkách, recept na myjavskú defenzívu však nevedeli nájsť. V 79. minúte sa dostal do šance Krišto, no jeho umiestnenú hlavičku parádnym zákrokom vytesnil Solnička. O minútu neskôr už myjavský brankár nestačil na zakončenie striedajúceho Černáka, ktorému loptu ideálne posunul ďalší hráč z lavičky Horváth. Minútu pred koncom zápasom podbehol Penksa centrovanú loptu, tá sa dostala na kopačku Sládeka, ktorý však trestuhodne prestrelil úplne prázdnu bránu. Dunajská Streda tak zdolala Myjavu 1:0.


DAC Dunajská Streda - Spartak Myjava 1:0 (0:0)
Gól:
80. Černák. Rozhodoval: Glova, ŽK: Struhár - Beňo, Marček, ČK: 90.+1 Marček, 2157 divákov

zostavy a striedania:
DAC Dunajská Streda:
Penksa - Turňa, Tóth, Struhár, Szabó - Ujlaky, Straka (79. Horváth), Krišto, Brašeň (74. Nguekam) - Jurčo, Sabler (61. Černák)
Spartak Myjava: Solnička - Beňo, Jánošík, Černáček, Švec (83. Bílovský) - Marček - Pekár, Sládek - Daniel (68. Duga), Kuzma (74. Oršula), Ciprys

Hlasy po zápase
Mikuláš Radványi, tréner DAC Dunajská Streda:
"Vstúpili sme do zápasu aktívne, so zámerom dať prvých 10-15 minút gól. Potom sa dostal k slovu súper a vypracoval si niekoľko šancí. V druhom polčase boli hostia aktívnejší, my sme nevyužili naše šance. Som rád, že nám vyšli striedania. Potešil ma gól mladého Černáka, ktorý ako 17-ročný skóroval. Hráči dnes ukázali srdce."
Peter Gergely, tréner Myjavy: "Ustáli sme prvých 10-15 minút a úvodný tlak domácich, potom sme mali aj šance, ktoré sme však nepremenili. Keď nedáme na ihriskách súperov gól, je šanca, že domáci skórujú. Keď nestrelíme gól, nemôžeme bodovať. Som rád, že sa už končí séria vonkajších zápasov. Dnes sme mohli bodovať."
.

ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina 1:0


Futbalisti MŠK Žilina utrpeli v 6. kole Fortuna ligy na ihrisku nováčika z Podbrezovej prvú prehru v súťaži. Domáci triumfovali 1:0 gólom Petra Gála-Andrezlyho z prvého polčasu a pripísali si už tretie ligové víťazstvo za sebou.

Žilinčania pricestovali bez zraneného najlepšieho strelca Jeliča a hneď v úvode musel po chybe Piačeka v rozohrávke hasiť nebezpečný center do šestnástky ich brankár Krnáč. Hostia potom ale prebrali iniciatívu a v 8. minúte mali prvú veľkú šancu, no nekrytý Paur hlavičkoval zvnútra "malého vápna" nad bránku. Nováčik sa opäť osmelil až po štvrťhodine hry, Nworah si však márne pýtal penaltu po páde v šestnástke a presnú finálnu prihrávku nepriniesol ani agilný prienik Juraja Pančíka v 21. minúte. Žilina potom zatlačila súpera, gólovú hlavičku Piačeka po rohovom kope v 35. minúte ale brankár domácich vyškriabal na roh a tak o tri minúty neskôr udrelo na druhej strane. Vaščák poslal loptu pred bránku a Gál-Andrezly zblízka poslal loptu do siete - 1:0.

Po zmene strán sa Podbrezovčania napriek vedeniu nestiahli do defenzívnej ulity a Juraj Pančík v 53. minúte opäť "prevetral" rukavice Krnáča. "Šošoni" sa ťažko dostávali pred bránku domácich, neujal sa ani individuálny prienik Mihalíka po hodine hry, ktorý vyústil iba do veľmi nepresnej strely. V 62. minúte mal obrovskú príležitosť na zvýšenie náskoku Nworah, po centri Juraja Pančíka ale osamotený na päťke netrafil hlavou loptu podľa predstáv. Žilinčania v záverečnej dvadsaťminútoke vrhli sily do útoku, ale ich snahu brzdili časté nepresnosti i dobre organizovaná obranná formácia domácich. V 84. minúte si takmer "vlastenca" strelil Minčič, v 90. minúte Williamovu hlavičku delili od vyrovnania iba centimetre a tečovaný priamy kop Škvarku skončil nad. Podbrezová ustála všetky nebezpečné situácie a pripísala si cenný triumf. Ten ešte mohli v nadstavení potvrdiť striedajúci Gerec i Juraj Pančík, no v súboji s Krnáčom neuspeli.


ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Gól:
38. Gál-Andrezly. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Kochan - Piaček, 2850 divákov.

zostavy a striedania:
ŽP Šport Podbrezová:
Maťašovský – Andrič, Kupčík, Minčič, Greško – Gál-Andrezly (76. Harvilko), M. Pančík, J. Pančík, Podio (89. Gerec) - Vaščák (80. Kochan), Nworah
MŠK Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič – Pečovský - Čmelík (80. Škvarka), Paur (46. Káčer), Lupčo (86. Hučko), Mihalík - William

Hlasy po zápase:
Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Vedeli sme o kvalitách súpera a zodpovedne sme sa na to celý týždeň pripravovali. Chceli sme si trpezlivo počkať na šancu a tá prišla hneď v prvom polčase. Premenili sme ju, no po zmene strán mal súper prevahu a my sme na ňu museli odpovedať dôsledným bránením. Napokon sme si vytvorili aj šance a mohli sme pridať ďalší gól. Dôležité bolo víťazstvo, už tretie za sebou nás veľmi motivuje do ďalšej práce."
Adrián Guľa, tréner Žiliny: "V prvom polčase sme nehrali dobre, napriek tomu sme si vytvorili tri šance. Súper ťažil z agresívnosti a dôrazu, čo sa mu vyplatilo, išiel do vedenia. Museli sme nejako zareagovať a striedaním sme posilnili ofenzívu. Po zmene strán sme doplácali na sterilitu v útoku, hrali sme však útočnejšie, mali veľkú prevahu, no súper bojovnosťou a veľkou vôľou sa ubránil."