Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

DAC zatiaľ bez posíl, vicemajster pôjde na sústredenie do Rakúska

S letnou prípravou začal už aj druhý tím uplynulého ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda. Na snímke futbalisti DAC Dunajská Streda počas tréningu, 15. júna 2021 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ciele pre DAC sú jasné, podľa Németha chcú "žlto-modrí" uspieť na troch frontoch.

Dunajská Streda 15. júna (TASR) - S letnou prípravou začal už aj druhý tím uplynulého ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda. Hráči sa pod vedením Antala Németha pustili do práce v pondelok, keď absolvovali vstupné testy. Na druhý deň už mali na programe úvodnú tréningovú jednotku.

"Hráči prišli dobre pripravení. Všetci dostali individuálny plán, ktorý si museli plniť a testery ukázali, že ich aj naplnili. Vrátili sa v dobrej nálade a dobre namotivovaní," povedal Németh a na margo plánov do letnej zaberačky poznamenal: "V príprave sa budeme chystať na novú sezónu po taktickej a fyzickej stránke. Chceme hráčov ďalej rozvíjať. Na akadémii zostaneme až do piatka, budeme mať aj dvojfázové tréningy. Potom cestujeme do Fügenu, kde sme boli aj minulý rok. V Rakúsku absolvujeme týždňové sústredenie, na konci odohráme prípravný zápas proti Salzburgu. Potom sa budeme naďalej pripravovať na akadémii, kde máme všetko na dobrú prípravu."

DAC má k dispozícii zatiaľ 16 hráčov a štyroch brankárov. Niektorí prídu neskôr, ďalší chýbajú pre zranenia, resp. si plnia reprezentačné povinnosti. "O nových posilách ešte nemôžem veľa hovoriť, sme v rokovaní s nimi. Máme len jedného maďarského hráča na skúške. Vrátili sa Matúš Malý a Andrej Fábry. Veselovský a Rymarenko prídu zo Šamorína, Sharani príde z Michaloviec. Na posily ešte čakáme," poznamenal Németh.

Ciele pre DAC sú jasné, podľa Németha chcú "žlto-modrí" uspieť na troch frontoch. "V lige chceme skončiť v prvej trojke. V pohári by sme sa radi dostali do finále, tam sa už môže stať hocičo. V Konferenčnej lige nebudeme favoritom, ale chceme postúpiť čo najďalej. Dôležité je, aby mužstvo napredovalo, aby sme rozvíjali aj hráčov. K tomu potrebujeme tvrdú prácu."

Hráči si užili krátku pauzu, avšak z dovoleniek sa vrátili v dobrej kondícii. Okrem domáceho prostredia sa tešia aj na rakúske sústredenie. "Mali sme tri týždne dovolenky, oddýchli sme si fyzicky a psychicky. Sme mladé mužstvo, radi beháme. V Rakúsku bude krásne prostredie, výborné podmienky. Sme radi, že ideme trochu inam. Mužstvu to prospeje. Hráme kvalitný zápas so Salzburgom, aspoň uvidíme, na čom sme," povedal stopér Dominik Kružliak. Ciele mužstva ešte nie sú presne definované, ale DAC chce miešať karty na špici. "Očakávania sú vysoké. Chceme byť bližšie k Slovanu, ale o konkrétnych cieľoch sme nehovorili. Teraz je základom dobre sa pripraviť na ligu a Konferenčnú ligu a uvidíme, čo bude," dodal Kružliak.

Káder FC DAC 1904 Dunajská Streda:


Brankári: Jedlička, Száraz, Veszelinov, Horváth
Hráči v poli: Beskorovajnyj, Balič, Braun, Brunetti, Andzouana, Njie, Moumou, Kružliak, Taiwo, Divkovič, Nicolaescu, Fábry, Malý, Veselovský, Rymarenko, Bencze

Chýbali: Schäfer, Davis, Ramirez - reprezentačné povinnosti, Vera, Nebyla, Sharani - pripoja sa neskôr, Kalmár, Blackman - zranenie

Program letnej prípravy:

18.-25. júna: sústredenie v Tirolsku, Rakúsko
25. júna o 18.00: Red Bull Salzburg (Rakúsko, 1. liga) - DAC
30. júna: súper v štádiu riešenia
3. júla: DAC - Haladás Szombathely (Maďarsko, 2. liga)
10. júla: DAC - Vasas Budapešť (Maďarsko, 2. liga)
15. júla: súper v štádiu riešenia