Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Dunajská Streda a Zlaté Moravce víťazne v 16. kole Fortuna ligy

Na snímke vľavo Juraj Chvátal (Senica) a Peter Štepanovský (DAC) v zápase 16. kola futbalovej Fortuna ligy FK DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica v sobotu 1. novembra 2014. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili nad Senicou presvedčivo 3:0.

Dunajská Streda 1. novembra (TASR) - Už v 6. minúte mohol využiť zaváhanie Kwina Mukendi s Piroskom, v poradí tretí menovaný však strelou zo sedemnástich metrov neprekonal Perneckého. V 12. minúte sa dostal do pokutového územia Ujlaky, ideálnou prihrávkou našiel Horvátha, jeho loptu však Šulla stihol vytlačiť. Od 15. minúty sa viditeľnosť vďaka hmle ešte viac znížila. V prvom polčase sa hralo zväčša medzi šestnástkami a s nepresnosťami na oboch stranách. V 29. minúte Turňa vhadzoval loptu do pokutového územia, následnú strelu Szarku však Šulla zneškodnil. V prvom dejstve mali Dunajskostredčania viac príležitostí na skórovanie, ale zakaždým chýbala presnosť. Z ničoho nič prišiel prvý gól domácich v 42. minúte, keď si po centri dal vlastný gól Seničan Pavlík – 1:0. V závere prišla ešte pekná akcia DAC, po prihrávkach Černáka a Szarku sa dostal do šance Sabler, ale Mazáň stihol situáciu zachrániť.

Aj po zmene strán hmla výrazne komplikovala rozohrávku oboch tímov. V 53. minúte sa DAC napriek nepriaznivým podmienkam dostal do dvojgólového vedenia, keď Štepanovský umiestnil loptu za bezmocného Šullu. Domáci boli pri chuti, naďalej hrozili senickej defenzívne a v 64. minúte ju prekonali aj tretíkrát. Černák predviedol rýchly šprint popri nestíhajúcom Chvátalovi, ktorý ho nedokázal zastaviť a domáci hráč ideálne prestrelil senického brankára - 3:0. Vypracovaný náskok DAC-u stačil a do konca stretnutia nedovolil hosťom vypracovať si výraznejšiu gólovú príležitosť, hocí tí po príchode strádajúcich hráčov na trávnik ofenzívne ožili. Napriek tomu však zostali v sobotu všetky body na Žitnom ostrove.

DAC Dunajská Streda - FK Senica 3:0 (1:0)

Góly: 42. Pavlík (vl.), 53. Štepanovský, 64. Černák. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Štepanoský - Pavlík, 2441 divákov

zostavy a striedania:

DAC D. Streda: Pernecký – Turňa, Kwin, Saláta, Štepanovský –Ujlaky, Krišto, Straka (44. Sabler), Horváth – Černák (79. Jurčo), Szarka (90. Šnirc)

FK Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň – Hušek (87. Mráz) – Hlohovský, Kóňa, Piroska (75. Komara), Kalabiška – Mukendi (79. Kosorin)

Hlasy po zápase:

Mikuláš Radványi, tréner D. Stredy: "Dnes sme boli agresívnejší, pohyblivejší. Podmienky boli také, aké boli. Vďaka vlastnému gólu súpera sme išli do vedenia, a to nám pomohlo. Videl som na hráčoch túžbu po víťazstve. Musím ich za dnešný výkon pochváliť."

Pavel Hapal, tréner Senice: "So všetkou úctou k súperovi sme dnes porazili sami seba. Dali sme si minimálne dva vlastné góly. Po hlavičke Pillára prišla kolmá prihrávka za našu obranu, po ktorej nás domáci trestali. Kvôli hustej hmle som toho z trénerskej lavičky veľa nevidel."


Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce 2:0



Na snímke radosť hráčov ViOn Zlaté Moravce
Foto: TASR/Milan Kapusta
Prvá polhodina zápasu šance neponúkla. Hostia boli sformovaní na vlastnej polovici a hráči Myjavy sa cez prehustený priestor presadiť nevedeli. V 32. min zacentroval Ciprys a hlavička Pekára zaletela mimo brány. Rovnako skončila o dve minúty neskôr aj strela z voleja v podaní Dugu. Hostia mali veľkú príležitosť v 35. min, keď Beňo prišiel o loptu a Mikinič pálil z hranice šestnástky tesne vedľa. Minútu pred koncom prvého dejstva mal dobrú streleckú parketu pri priamom kope Pekár, Kováč loptu za svoj chrbát nepustil.

Do druhého dejstva vstúpili hráči Zlatých Moraviec aktívne a v 54. min mal gól na kopačke Mikinič, jeho strelu zblízka dokázal Solnička vyškriabať na pravú žrď. Po hodine hry šli Charizopulos a Orávik na osamoteného Jánošíka, prvý menovaný však dlho váhal s prihrávkou a loptu napokon vypichol vracajúci sa Ciprys. Potom prepli na vyššie obrátky opäť "kopaničiari". V 64. min mohol už po minútovom pobyte na trávniku skórovať Kuzma, jeho hlavička si však cestu do siete nenašla. O šesť minút neskôr pristál priamy kop Pekára na Kuzmovej hlave a lopta tentoraz už skončila v site – 1:0. Domáci boli pri chuti, Marčekova strela zo 75. min bola zblokovaná a o minútu po rohovom kope nedosiahol na loptu Černáček. V samom závere pekne zakombinovali Ciprys s Bílovským a ponúkli gól ako na podnose Kuzmovi, ktorý loptu zblízka upratal za chrbát Kováča a stanovil tak na konečných 2:0 pre Myjavu.

Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Góly: 71., 89. Kuzma. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Beňo, Marček – Sabo, 983 divákov

zostavy a striedania: Spartak Myjava: Solnička – Ciprys, Jánošík, Černáček, Beňo – Duga (87. Jastráb), Sládek (63. Kuzma), Pekár, Marček, Daniel (81. Bílovský) – Oršula ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Pintér, Nikolič, Pavlenda – Mikinič (85. Valenta), Sabo (74. Ďurica), Charizopulos (85. Mujkoš), Djuričič, Orávik – Pavelka
Peter Gergely, tréner Myjavy: „Pre obidve mužstvá to bol dôležitý zápas. Myslím si, že mal slušnú úroveň. Sedemdesiat percent zápasu sme boli lepším mužstvom, boli sme kombinačnejší, dostatočne trpezliví. Súper mal silných prvých 15 minút II.polčasu, kedy nás podržal brankár Solnička, keď vyrazil Šancu Mikiniča na žrď. Naše víťazstvo bolo zaslúžené.“

Hlas po zápase:

Peter Gergely, tréner Myjavy: „Pre obidve mužstvá to bol dôležitý zápas. Myslím si, že mal slušnú úroveň. Sedemdesiat percent zápasu sme boli lepším mužstvom, boli sme kombinačnejší, dostatočne trpezliví. Súper mal silných prvých 15 minút II.polčasu, kedy nás podržal brankár Solnička, keď vyrazil Šancu Mikiniča na žrď. Naše víťazstvo bolo zaslúžené.“

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Išli sme do tohto zápasu poučiť sa z toho posledného, takže dôraz bol jasne kladený na lepšiu defenzívu, byť trpezliví, brániť strednú zónu, nedávať priestor rýchlym hráčom Myjavy. Dá sa povedať, že to sa nám darilo. Hlavne v prvom polčase sme boli málo kvalitný v prechodovej fáze. Do II.polčasu sme vstúpili dobre, mali sme dobrý úsek hry. Dôležitým momentom z nášho hľadiska bola žrď Mikiniča. Potom prišiel rozhodujúci moment, neustrážená štandardná situácia. Cez polčas sme hovorili o koncentrácii a nakoniec rozhodla situácia, kedy je to prerušené. Prišiel nový hráč, možno zlá reakcia pri bránení štandardky a to bol moment, ktorý asi rozhodol o zápase, aj keď bolo ešte dosť času na vyrovnanie, ale nedostávali sme sa do nebezpečných situácii. Ešte prišiel druhý gól, už to bolo otvorené, neorganizovaná obrana. Zámer nám nevyšiel, pred nami je ďalší zápas vonku, takže musíme pridať ako v obrane, tak aj v útoku.“