Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Duel Myjavy s Duklou bude napokon v Banskej Bystrici

Spartak Myjava, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pôvodne sa mali futbalisti Spartaka Myjava stretnúť s Duklou Banská Bystrica v Brezovej pod Bradlom.

Myjava 22. júla (TASR) - Sobotňajší zápas 3. kola Fortuna ligy 2014/2015 medzi futbalistami Spartaka Myjava a Dukly Banská Bystrica sa napokon neuskutoční v Brezovej pod Bradlom, ako bolo pôvodne avizované. Podľa Únie ligových klubov (ÚLK) nie je hracia plocha v Brezovej pod Bradlom na prvoligové stretnutie vyhovujúca a preto došlo k vzájomnej dohode, že sa duel odohrá v sobotu 26. júla o 19.00 h na banskobystrických Štiavničkách. "Kopaničiari" si tak prehodia zápas s "vojakmi" zo 14. kola. Informoval o tom oficiálny webový portál Spartaka ako i internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Hráči Spartaka mali pôvodne nastúpiť proti Banskej Bystrici v domácom prostredí, štadión v Myjave však vzhľadom na finišujúce práce na vyhrievanom trávniku nie je ešte pripravený hostiť súťažné stretnutia. Zápas sa tak uskutoční pod Urpínom, kam už myjavský klub organizuje výjazd autobusmi pre svojich fanúšikov.

Myjava pre rekonštrukčné práce na domácom štadióne odohrala oba úvodné zápasy nového ročníka Fortuna ligy na ihriskách súperov, v 1. kole prehrala v Senici 0:1, v druhom zvíťazila v Podbrezovej 2:1. Zatiaľ nie je jasné, kde sa bude konať zápas 5. kola FL Spartak Myjava - Zlaté Moravce (v sobotu 9. augusta), ktorý "kopaničiari" plánovali takisto odohrať na štadióne v Brezovej pod Bradlom.

"Únia ligových klubov ako riadiaci orgán najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku schválila zmenu poradia zápasov 3. a 14. kola z dôvodu rekonštrukcie hracej plochy na ihrisku Spartaka Myjava, čo je ďalšia z významných aktivít pri zveľaďovaní areálu myjavského štadióna. ÚLK by zároveň chcela aj týmto spôsobom vyjadriť poďakovanie predstaviteľom oboch klubov, ktorí promptne reagovali na vzniknutú situáciu a po vzájomnej dohode pristúpili k takémuto riešeniu. Čas zápasu 14. kola je stanovený na 18.00 h. ÚLK zároveň intenzívne komunikuje s vedením myjavského klubu o mieste konania stretnutia 5. kola Fortuna ligy medzi Spartakom a FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý sa mal podľa pôvodného programu taktiež odohrať v Myjave," uviedol v tlačovej správe výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.