Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Fortunaliga

Dunajská Streda dostala v 2. predkole EKL Partizan Belehrad

Na snímke sprava futbalisti Andrija Balič a Erick Javier Davis (obaja Dunajská Streda) oslavujú gól počas zápasu 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 1. mája 2021 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Nándor Fekete

V úvodnom stretnutí nastúpi fortunaligový vicemajster 22. júla na pôde súpera, odvetu odohrá o týždeň neskôr doma.

Nyon 16. júna (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda si v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy zmerajú sily s Partizanom Belehrad. Srbského súpera im pridelil stredajší žreb, v úvodnom stretnutí nastúpi fortunaligový vicemajster 22. júla na pôde súpera, odvetu odohrá o týždeň neskôr doma.

Dunajská Streda figurovala v tretej skupine medzi nenasadenými tímami. Jej potenciálnymi protivníkmi na žrebe v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone boli BATE Borisov a víťazi dvojzápasov Dundalk - Newtown, RFS - KÍ Klaksvík a Milsami Orhei - FK Sarajevo.

Už v 1. predkole sa predstavia dva slovenské kluby. Pokiaľ FC Spartak Trnava postúpi cez maltský FC Mosta, v nasledujúcej kvalifikačnej fáze sa stretne so Sepsi OSK z Rumunska. Ak MŠK Žilina vyradí gruzínsky FC Dila Gori, čaká naň cyperský vicemajster FC Apollon Limassol. V prípade, že by ŠK Slovan Bratislava neuspel v 1. predkole Ligy majstrov, presunie sa priamo do 3. predkola novovzniknutej EKL. Ako informovala oficiálna stránka UEFA, rozhodol o tom dodatočný žreb potrebný na vyrovnanie počtu účastníkov súťaží.

UEFA zmenila poradie zápasov 1. predkola EKL medzi Spartakom a FC Mosta. Podľa pôvodného vyžrebovania mali začať Trnavčania doma, no úvodný súboj sa bude konať v utorok 6. júla na Malte (Centenary Stadium v Ta´Qali o 17.45 h). Odveta bude o týždeň v Trnave.