Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

Dunajská Streda vyhrala v Trnave 2:0 a získala miestenku do EL

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K rušnému prvopolčasovému dianiu prispeli aj domáci.

Trnava 22. júna (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v nedeľnom stretnutí 2. kola nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige na ihrisku Spartaka Trnava 2:0. Zverenci nemeckého trénera Bernda Storcka si definitívne vybojovali účasť v predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021, v tabuľke už nemôžu skončiť horšie ako tretí.

DAC uspel aj v druhom vystúpení po reštarte ročníka, pred týždňom doma deklasoval MFK Zemplín Michalovce 5:0. Naopak, Spartak si po neúspechu v Žiline (1:2) pripísal druhú prehru za sebou.



FC Spartak Trnava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:0)

Góly: 66. Ramirez, 74. Balič. ŽK: Kalmár, Kružliak (obaja DAC), rozhodovali: Glova - Kováč, Ádám, 285 divákov

Trnava: Rusov – Turňa, Anthony, Moenza - Saymon (56. Vukojevič), Gamboš (81. Burian), Tzandaris, Tešija, Yao (71. Sekera) - Bamidele, Sobczyk

Dunajská Streda: Jedlička - Blackman, Bednár, Kružliak, Davis - Balič, Vida, Schäfer (46. Fábry) - Kalmár - Ramirez (90. Njie), Divkovič (76. Zuberu)




Spartak začal aktívne a už v 2. minúte sa po prečíslení hosťujúcej obrany mohol ujať vedenia, brejkovú situáciu však Yao nezvládol vôbec dobre. Ďalšiu dobrú príležitosť mal Sobczyk, ktorý však z otočky vystrelil len do miesta, kde stál pripravený brankár DAC. Na opačnej strane nepremenil tutovku Divkovič, keď po prihrávke Davisa do šestnástky napálil loptu v dobrej pozícii iba do rukavíc Rusova. O pár desiatok sekúnd neskôr ten istý hráč krížnou tečovanou strelou tesne minul trnavskú bránku. V týchto chvíľach patrila hra hosťom. Po hrubej chybe Tzandarisa v rozohrávke sa ocitol v tutovke Ramirez, obišiel aj Rusova, ale pred bránkovou čiarou odkopol loptu do bezpečia jeden z obrancov Trnavy. K rušnému prvopolčasovému dianiu prispeli aj domáci, prízemnú strelu Gamboša však Jedlička chytil.

V 48. minúte vypálil z voleja tesne nad bránku Balič a to bolo od oboch tímov na dlhé minúty všetko. Hra bola rozháraná a rozkúskovaná častými faulami. Až v 62. minúte sa predviedol aktívny Divkovič, ale Rusova strelou k bližšej žrdi neprekvapil. V 66. minúte DAC otvoril skóre. Po delovke Blackmana sa zatriaslo brvno domácej bránky, no následne Ramirez dostal v pokutovom území prihrávku od Kalmára a po zaseknutí Tešiju prekonal Rusova - 0:1. V 74. minúte už Spartak prehrával dvojgólovým rozdielom po tom, ako sa zblízka presadil nikým nekrytý Balič - 0:2. Hostia boli pri chuti a pokúšali sa zvýšiť skóre, ďalšie dobré príležitosti v ich podaní však zostali nevyužité.

Marián Šarmír, tréner Trnavy: "Zápas sme si prehrali v prvom polčase, v ktorom sme nepremenili tri šance. Žiaľ, finálna fáza je u nás veľmi žalostná. Zlom nastal v druhom polčase, po prvom inkasovanom góle som videl na hráčoch, ako zvesili hlavy dole. Pôsobili frustrovane, záverečných 20 minút to nebol od nich výkon, ktorý znesie parametre Spartaka Trnava. Od leta musíme zapracovať na výraznom posilnení kádra."

Bernd Storck, tréner Dun. Stredy: "Mám veľkú radosť z víťazstva. Gratulujem mužstvu za zisk troch bodov a vyzdvihnúť musím aj ďalšiu vec, že sa nám podarilo kvalifikovať do Európskej ligy. V prvom polčase sme mali aj trochu šťastia, Jedlička predviedol v úvode skvelý zákrok. Postupne to bolo z našej strany lepšie, dostali sme sa do zápasu. V druhom polčase to už bol výkon, aký očakávam od mužstva. Naše víťazstvo je zaslúžené. Teraz bude dôležité zregenerovať pred pohárovou odvetou v Ružomberku."

Martin Gamboš, stredopoliar Trnavy: "Myslím si, že z našej strany bol prvý polčas výborný. Mali sme dostatok šancí, ktoré sme nevyužili, aj ja som spálil jednu tutovku, čo ma mrzí. Treba dať hlavy hore, musíme byť viac trpezliví pred bránou súpera. Myslíme pozitívne, o týždeň nás čaká ďalší zápas v Michalovciach."

Martin Jedlička, brankár Dun. Stredy: "Sme radi, že sme vyhrali v Trnave. Nevyhráva sa tu často, 2:0 je pekný výsledok. Je to derby, aj keď dnes chýbali fanúšikovia. Európsku ligu máme v suchu, ale chceme sa pobiť so Žilinou o druhé miesto, strata nie je veľká. V hre sme stále aj v Slovenskom pohári, radi by sme sezónu ukončili ziskom trofeje."