Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

V šlágri 25. kola Fortunaligy vyhrala Žilina v Senici

Na snímke vľavo kapitán Senice Tomáš Kóňa a hráč Žiliny Michal Škvarka v zápase 25. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - MŠK Žilina v piatok 10. apríla 2015. Foto: TASR

Futbalisti MŠK Žilina sa minimálne do nedeľňajšieho večera opäť vrátili na čelo fortunaligovej tabuľky.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina sa minimálne do nedeľňajšieho večera opäť vrátili na čelo fortunaligovej tabuľky. V piatkovom stretnutí 25. kola triumfovali na pôde FK Senica 2:1 a pred druhým Trenčínom majú náskok jediného bodu. AS má však k dobru nedeľňajší duel (19.00 h) proti Podbrezovej.

FK Senica - MŠK Žilina 1:2 (0:0)

Góly: 80. Kóňa - 66. Škvarka, 75. Čmelík (z 11 m). Rozhodoval: Prešinský, ŽK: Šulla, Hlohovský, Krč - Škriniar, Škvarka, 2089 divákov


zostavy a striedania:

FK Senica:
Šulla - Pittner, Pavlík, Pillár, Čermák (65. Krč) - Kóňa, Opiela - J. Kosorin, Hlohovský, Dolný - Majtán

MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík, Škvarka (90.+2 Špalek), Káčer, Mihalík (85. Lupčo) - Jelič (56. William)

V Senici, ktorá nastúpila netradične v bielych dresoch, sa od začiatku hralo aktívne stretnutie. Oba tímy chceli hrať futbal, aj preto sa diváci mali na čo pozerať. V 5. minúte po rýchlom brejku Záhorákov nebezpečne vystrelil Dolný, Volešák však jeho strelu zneškodnil. O tri minúty si Žilinčania takmer strelili vlastný gól po akcii Hlohovského, napokon bol z toho iba rohový kop. Hostia sa dostali do svojej prvej šance v 14. minúte a tá hneď bola gólová. Po krídelnej akcii zakončoval kanonier Jelič, no Šulla výborne loptu vyrazil na roh.

V 20. minúte vyprášil Volešákovi rukavice Majtán a ten istý hráč po Kosorinovom centri mieril následne hlavou tesne nad. Po polhodine hry boli aktívnejším celkom Žilinčania, do nebezpečného zakončenia sa dostal v 40. minúte Mihalík, Šullu ale neprekonal. O malú chvíľu sa to nepodarilo ani Káčerovi z tesnej blízkosti. Tesne pred odchodom do kabín sa do zakončenia dostal aj stopér Škriniar, ale Pillár loptu zblokoval na rohový kop.

Aj v druhom polčase pokračoval kvalitný futbal z oboch strán. V 55. minúte nebezpečne zakončil Jelič vedľa brány, na druhej strane Dolného krížna strela si taktiež cestu do siete nenašla. V 66. minúte dostal Škvarka až veľmi veľa priestoru na hranici pokutového územia a nekompromisne prestrelil Šullu - 0:1. Štvrťhodinu pred koncom mali hostia po zákroku Šullu výhodu pokutového kopu a Čmelík zvýšil na dvojgólový rozdiel.

O minútu sa dožadovali penalty aj Záhoráci, ale rozhodcova píšťalka mlčala. V 80. minúte vrátil Záhorákov do hry Kóňa, keď po rohovom kope a hlavičke Pillára z bezprostrednej blízkosti dopravil loptu do siete. V závere už chýbali domácim potrebné sily na väčší tlak, Žilinčania umne držali loptu na svojich kopačkách. V nadstavenom čase mohol ešte Lupčo zvýšiť vedenie hostí na 3:1, ale zoči-voči Šullovi neuspel, ten vytiahol výborný zákrok.

Jozef Kostelník, tréner Senice: "Som spokojný s hrou, ktorú sme dnes predviedli. Mali sme problém so zložením základnej jedenástky. Spokojný som aj s tým, že sme hrali so Žilinou otvorený futbal. Videli sme zaujímavé momenty pred jednou aj druhou bránou. Žiline sa podarilo dvakrát skórovať, nám raz. Dnes bolo vidieť, že Žilina to myslí s titulom vážne."

Adrián Guľa, tréner Žiliny:
"Videli sme výborný futbal na kvalitnej ploche, na ktorej sa dalo hrať futbalovo. Víťazstvo si veľmi vážime. Zápas mohol mať pokojnejší priebeh, ak by sme boli viac efektívni pri šanciach, ktoré sme si vytvorili. Záver zápasu sme zvládli. Odvážame si dôležité víťazstvo z ihriska súpera, ktorý dlho doma neprehral."