Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

FL: Abena odchádza zo Slovana do Ferencvárosu

Na snímke vľavo hráč Trnavy Jakub Grič a hráč Slovana Myenty Abena počas finálového zápasu Slovenského pohára - Slovnaft Cupu medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava v Bratislave v nedeľu 8. mája 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Abena získal so Slovanom tri majstrovské tituly (2019/20, 2020/21, 2021/22) a dva Slovenské poháre (2019/20, 2020/21).

Bratislava 19. januára (TASR) - ŠK Slovan Bratislava a Ferencváros Budapešť sa dohodli na podmienkach transferu surinamského futbalistu Myentyho Abenu. Stredný obranca prestúpil z tímu úradujúceho slovenského šampióna k účastníkovi jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy. Informoval o tom klubový web Slovana.

Abena prišiel do Slovana v lete 2019. V belasom si pripísal celkom 69 ligových štartov, trikrát sa v nich strelecky presadil. Oporou tímu bol aj počas európskej cesty na jeseň 2019 i počas úspešného účinkovania v Európskej konferenčnej lige v prebiehajúcom ročníku. "Je autor jedného z najslávnejších gólov posledných rokov. V posledných sekundách prvého zápasu play-off Európskej ligy 2019/20 s PAOK FC dotlačil loptu do siete a rozhodol o našom domácom víťazstve 1:0. Pevne do základnej zostavy sa znovu prebojoval v tomto ročníku, patril k pilierom defenzívy v ťažkých európskych dueloch," uvádza web Slovana.

Abena získal so Slovanom tri majstrovské tituly (2019/20, 2020/21, 2021/22) a dva Slovenské poháre (2019/20, 2020/21). Raz hral skupinu Európskej ligy a dvakrát Európskej konferenčnej ligy. Počas pôsobenia v Slovane dostal Abena ako rodený Surinamčan, ktorý však vlastní aj holandské občianstvo, možnosť reprezentovať rodnú krajinu. Za Surinam si doteraz pripísal osem štartov.

Kariéra 28-ročného stredného obrancu bude pokračovať v hlavnom meste Maďarska. "Neexistuje správny čas na to, kedy povedať dovidenia. Pre mňa je však ten deň dnes. Mojim spoluhráčom prajem všetko najlepšie vo futbale, ale najmä v živote. Chcel by som sa poďakovať za úžasnú podporu tým, ktorí ma sledovali a užívali si moju hru. Bol som súčasťou tímu, ktorý písal históriu. Toľko spomienok a toľko, čo by som chcel povedať... Teraz to však nechajme takto. Bolo to legendárne a bolo to skutočné. Ďakujem, Slovan," vyznal sa Myenty Abena na svojej sociálnej sieti.