Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

FL: Čögley po hotelovej karanténe: Sú horšie veci než prehry

Peter Čögley, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Skúsený zadák tým narážal na okolnosti, pre ktoré bol zápas presunutý o niekoľko dní.

Zlaté Moravce 26. augusta (TASR) - Komplikácie v príprave na zápas, prehajdákaný prvý polčas a napokon odchod bez bodov. Utorňajší duel futbalistov Zlatých Moraviec v Michalovciach (0:1) nebol z kategórie vydarených, obranca Peter Čögley však aj vplyvom nedávnych udalostí zdôraznil: "Sú aj horšie veci, než prehry."

Skúsený zadák tým narážal na okolnosti, pre ktoré bol zápas presunutý o niekoľko dní. Hráči ViOn-u totiž nedávno hrali proti Slovanu Bratislava, v ktorom bol krátko na to jeden z hráčov pozitívne testovaný na COVID-19. "Keď to vyšlo najavo, nebolo nám všetko jedno. Mnohí máme deti, rodiny. Ja som potom ani nechcel byť doma, ale radšej som obetoval ten komfort a zostal som zavretý na izbe. Narušilo nám to aj prípravu na zápas. Viacerí sme boli zavretí na hoteli, nemohli sme sa ani pohnúť. Nebolo to nič príjemné," poznamenal Čögley pre TASR.

Jeho tím nenadviazal v Michalovciach na cennú výhru so Slovanom (2:1). "Prvý polčas sme prehajdákali, hoci sme v ňom mali dve pološance. Potom sme si niečo povedali v kabíne. V druhom polčase bol náš výkon lepší, ale stále to nebolo podľa našich predstáv. Mali sme aj nejaké ďalšie šance, ale keď už netrafíme ani prázdnu bránu..."

Pre ViOn išlo o prvú prehru v sezóne a aj preto z nej hráči nerobili veľkú vedu. "Keď sa vyhráva, tak sme hrdinovia a keď prehráme, tak musíme všetci ťahať spolu. Prehrávame aj vyhrávame spoločne," zdôraznil Čögley.

Debut v novom drese absolvoval 29-ročný obranca Matúš Čonka. "Svoj prvý zápas za ViOn som si určite predstavoval inak. Necestovali sme šesť hodín pre to, aby sme prehrali. Nič sa však nedá robiť, musíme dať hlavy hore a ísť ďalej."