Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

FL: Liptovský Mikuláš potvrdili ako nováčika, doma bude v Poprade

Národné tréningové centrum, futbalový štadión v Poprade. Foto: ntcpoprad

Keďže štadión v Liptovskom Mikuláši nespĺňa licenčné podmienky na Fortuna ligu, bude nováčik hrávať svoje domáce zápasy v NTC Poprad.

Bratislava 8. júna (TASR) - Nováčikom futbalovej Fortuna ligy v sezóne 2021/2022 bude MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Víťaza 2. ligy oficiálne ako nového účastníka súťaže potvrdilo Prezídium ÚLK. Riadiaci orgán najvyššej slovenskej súťaže o tom informoval v tlačovej správe.

MFK Tatran vyhral 2. futbalovú ligu a športovo si vybojoval postup medzi najlepších 12 futbalových tímov na Slovensku, čo klub potvrdil splnením podmienok v rámci mimoriadneho použitia klubového licenčného systému. Rok 2021 tak bude pre Tatran navždy výnimočným. "Chceme MFK Tatran Liptovský Mikuláš oficiálne privítať. Vybojoval si postup na ihrisku, zaslúži si účasť vo Fortuna lige. Veríme, že bude prínosom a že sa jeho fanúšikovia budú tešiť z futbalu," vyhlásil prezident ÚLK Ivan Kozák.

Keďže štadión v Liptovskom Mikuláši nespĺňa licenčné podmienky na Fortuna ligu, bude nováčik hrávať svoje domáce zápasy v NTC Poprad. Tento štadión Prezídium ÚLK potvrdilo ako náhradný štadión Tatrana pre Fortuna ligu. Zároveň sa klub zmluvne zaviazal k návratu na svoj štadión v Liptovskom Mikuláši v priebehu najbližších dvoch sezón. V prvom kole nového ročníka Fortuna ligy (23.–25. júla) vyzve vo svojom prechodnom domove v Poprade aktuálneho majstra ŠK Slovan Bratislava.