Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

FL: MFK Ružomberok zdolal AS Trenčín

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Aj po zmene strán boli domáci futbalisti nositeľmi väčšej aktivity, ale už aj Trenčania boli vpredu odvážnejší.

Ružomberok 27. októbra (TASR) - V 6. minúte Qose pekne pred bránu posunul loptu Gerecovi, ktorý v tutovej pozícii z otočky zblízka tesne minul cieľ. O tri minúty Gerec odmietol ďalšiu možnosť na skórovanie, ktorú mu ponúkol Daniel. Pravý krídelník MFK pripravil aj gólovú parketu v 12. minúte Gálovi-Andrezlymu, no takisto sa skóre nemenilo. Až v 36. minúte sa zrodila prvá strela medzi žrde, po domácom rohovom kope zakončoval Twardzik a Hrdlička pri ľavej žrdi bezpečne zakročil. V 42. minúte na druhej strane Macík na dvakrát skrotil nepríjemný strelecký pokus Coryna. V závere polčasu Hrdlička vytesnal Mustedanagičou štipľavý prízemný pokus. Prvé dejstvo patrilo Liptákov herne i čo sa týka šancí, ale bez gólového efektu.

Aj po zmene strán boli domáci futbalisti nositeľmi väčšej aktivity, ale už aj Trenčania boli vpredu odvážnejší. V 65. minúte Daniel rohový kop posadil na Gerecovu hlavu, ktorý číhal pri bližšej žrdi a Hrdličku ratovala ľavá žrď. V 68. minúte striedajúci Mance k zákroku donútil Macíka medzi ružomberskými žrďami. V 82. minúte Hrdlička vo svojom „veľkom vápne“ fauloval Gála-Andrezlyho, tomu prvú penaltu trenčiansky brankár vystihol, no tá sa opakovala a pri druhej sa už ľavý krídelník MFK nepomýlil – 1:0. Medzitým hlavný rozhodca Glova na tribúnu vykázal trénera AS Moniza.

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Mali sme výborný vstup do stretnutia, celé mužstvo hralo aktívne, vysoko napádalo a z toho pramenili aj naše šance. V prvom polčase chlapci mali viaceré príležitosti na skórovanie, žiaľ zostali nevyužité. Možno to však bolo aj na niečo dobré. V prvej polovici zápasu vedieme, potom v druhom polčase máme veľký problém. Po prestávke súper pridal, ale nevypracoval si vyloženú šancu."

Vladimár Cifranič, asistent trénera Trenčína: "Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas. Ružomberok má svoju kvalitu a je silný najmä v domácom prostredí. To potvrdil aj v prvom polčase, keď hral aktívne a vytvoril si aj viacero šancí. V druhom polčase sme sa zlepšili, vyrovnali sme hru, ale do čistej šance sme sa nedostali. Domáci dali gól, my sme neskórovali, preto vyhrali zaslúžene."

MFK Ružomberok – AS Trenčín 1:0 (0:0)

Gól: 86. Gál-Andrezly (z 11 m). Rozhodovali: Glova - Pozor, Jekkel, ŽK: Qose, Urdinov, D. Kružliak, J. Maslo, Kostadinov – Chukwuemeka, Julien, Ubbink, 1166 divákov.

Ružomberok: Macík – D. Kružliak, J. Maslo, Twardzik, Urdinov – Qose, Takáč – Daniel, Mustedanagič (88. Kochan), Gál-Andrezly (90 +. Kunca) – Gerec (72. Kostadinov)

Trenčín: Hrdlička – Yem, Šulek, Van Arnhem, Mahdioui, Julien - Ubbink, Čatkovič – Coryn (71. Kvocera), Chukwuemeka (55. Mance), Sleegers