Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Fortunaliga

FL: Ružomberok i DAC kvôli covidu zrušili víkendové generálky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

"Ruža" tak neodohrá sobotný prípravný zápas s poľským klubom GKS Jastrzebie, resp. DAC zrušil nedeľný súboj so Šamorínom.

Bratislava 4. februára (TASR) - Slovenské futbalové kluby MFK Ružomberok a DAC Dunajská Streda sa kvôli pandemickej situácii rozhodli zrušiť víkendové generálky na jarnú časť Fortuna ligy 2021/2022. "Ruža" tak neodohrá sobotný prípravný zápas s poľským klubom GKS Jastrzebie, resp. DAC zrušil nedeľný súboj so Šamorínom.

V tíme MFK sa objavil koronavírus. "Na základe dnešného pretestovania na COVID-19 s výsledkom viacerých pozitívnych osôb v A-družstve dospelých, sa medzinárodný prípravný zápas s klubom GKS Jastrzebie ruší," potvrdil Ružomberok na oficiálnom webe.

Nakoľko dunajskostredský okres je aktuálne v celoštátnom meradle jedným z najviac postihnutých pandémiou koronavírusu, kluby DAC a Šamorín sa dohodli, že z preventívnych dôvodov vzájomný duel, plánovaný na nedeľné popoludnie, neodohrajú. "Týždeň pred štartom ligy nemôžeme podstúpiť také veľké riziko," uviedol na webe DAC tréner Joao Janeiro, ktorý na zmenu plánu zareagoval zaradením ďalšieho tréningu na nedeľu.