Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

FL: Sereď sa chce pobiť o prvú šestku, Šturma: Je to v našich rukách

Na snímke hlavný tréner ŠKF Sereď František Šturma počas počas tlačovej konferencie pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy na futbalovom štadióne v Seredi 5. februára 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Sereď v príprave odohrala šesť zápasov. V prvých dvoch so Skalicou a Banskou Bystricou uhrala remízy, potom nasledovali prehry s Podbrezovou, Dubnicou Senicou aj v generálke s Petržalkou.

Sereď 5. februára (TASR) - Futbalisti ŠK Sereď strácajú na prvú šestku po jesennej časti Fortuna ligy 2020/201 tri body. Na jar by po poriadnom prievane v hráčskom kádri radi zabojovali o postup do skupiny o titul. Tréner František Šturma verí, že je v silách tímu, aby tento predsezónny cieľ dosiahol.

Cez zimnú prestávku mužstvo opustilo osem hráčov a rady doplnilo desať futbalistov. Poslednou zimnou akvizíciou sa stal 18-ročný chorvátsky stredopoliar Mario Kvesič, ktorý doteraz pôsobil v českom klube FK Přepeře. Obranné rady vystužil 24-ročný iránsky stopér Iman Salimi, ktorý naposledy obliekal dres iránskeho Tractoru SC a získal s ním aj národný pohár.



Sereď v príprave odohrala šesť zápasov. V prvých dvoch so Skalicou a Banskou Bystricou uhrala remízy, potom nasledovali prehry s Podbrezovou, Dubnicou Senicou aj v generálke s Petržalkou.

"Ambície sú jasne dané, pred sezónou sme povedali, že by sme boli radi v prvej šestke, je to rozohrané slušne. Strácame tri body na tú šestku a máme zápas k dobru. Na druhej strane musím povedať, že máme dva body na baráž, takže vychádzame z toho, čo je. Snažíme sa s chlapcami pracovať tak, že sa pozeráme dopredu, nechceme pozerať na to čo bolo, alebo čo sa urobilo zle. Chceme sa poučiť z chýb a chceme napredovať a zlepšovať sa. Je v našich rukách, aby sme sa o prvú šestku pobili," povedal na piatkovej tlačovej konferencii tréner Šturma.

káder ŠFK Sereď na jarnú časť Fortuna ligy 2020/2021:



brankári: Mathew Yakubu, Ayotunde Ezekiel Ikuepamitan, Tomáš Šípka
obrancovia: Iman Salimi, Adam Morong, Ľubomír Michalík, Tomáš Hučko, Martin Mečiar, Martin Slaninka, Alexander Tóth, Tilen Mlakar
stredopoliari: Ondřej Machuča, Filip Tatranský, Stanislav Danko, Denis Potoma, Nicolas Šumský, Daniel Espinar Vallejo, Andrej Fábry, Alex Iván, Denis Bušnja, Roko Jureškin, Alen Mehič, Mario Kvesič
útočníci: Miloš Lačný, Senad Jarovič, Dino Špehar, Samuel Prachar

odchody:

Tidiane Djiby Ba (FC Nitra), Jasmin Čelikovič, Álvaro Pereira, Bankole Olawale Adekuoroye (MFK Zemplín Michalovce), Bae Beom-geun (Negeri Sembilan), Filip Duranski, Filip Pankaričan (Gudja United FC), Carlos Alberto Ibarguen Hinojosa (Técnico Universitario), András Mészáros (Csikszereda)

príchody:

Iman Salimi (Tractor SC, Irán), Alexander Tóth (ŠK Slovan Bratislava – juniorka), Denis Potoma (ŠK Slovan Bratislava, prestup), Tilen Mlakar (FC Koper, Slovinsko), Ondřej Machuča (SK Jiskra Rýmařov, ČR), Stanislav Danko (voľný hráč), Daniel Espinar Vallejo (Vélez CF, Španielsko), Andrej Fábry (FC DAC 1904 Dun. Streda, hosťovanie), Mario Kvesič (FK Přepeře, hosťovanie, ČR), Samuel Prachar (FK Železiarne Podbrezová)

výsledky v príprave:

ŠKF Sereď – FC Petržalka 0:1, ŠKF Sereď – FK Senica 0:1, FK Dubnica nad Váhom – ŠKF Sereď 1:0, ŠKF Sereď – FK Železiarne Podbrezová 1:4, ŠKF Sereď – MFK Dukla Banská Bystrica 2:2, ŠKF Sereď – MFK Skalica 2:2