Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

FL: Stredopoliar Slovana Holman začal s individuálnym tréningom

Hráč Slovana David Holman, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Stredopoliar úradujúceho slovenského šampióna si začiatkom júla roztrhol predný krížny väz, čo znamenalo operáciu a dlhodobú pauzu.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Maďarský futbalista Dávid Holman z ŠK Slovan Bratislava začal po troch mesiacoch s individuálnym tréningom. Stredopoliar úradujúceho slovenského šampióna si začiatkom júla roztrhol predný krížny väz, čo znamenalo operáciu a dlhodobú pauzu. V utorok prvýkrát od zranenia trénoval na ihrisku.

"Som skutočne šťastný, veci idú správnym smerom. Dlho som sa pripravoval len vnútri v telocvični, je skvelé, že už môžem trénovať aj vonku na ihrisku," citoval Holmana oficiálny web Slovana. "Na ihrisku začínam s behmi a taktiež trénujem rýchle zmeny smeru. Predtým som už behal na bežeckom páse, ale je to neporovnateľne iné než na trávniku a v kopačkách. V tejto fáze je dôležité to, aby bolo koleno a svaly pripravené na spomínané zmeny smeru pri pohybe," pokračoval 28-ročný maďarský futbalista, ktorý nosí belasý dres od leta 2017.

Rekonvalescencia ide podľa plánu. "Presne zajtra to bude tretí mesiac v rámci rekonvalescencie. Som veľmi vďačný všetkým, ktorí mi pomáhajú. Prakticky dennodenne so mnou pracuje náš fyzioterapeut Radomir Mijatovič a kondičný tréner Roman Švantner, rovnako hlavný tréner Vladimír Weiss sa pravidelne zaujíma o to, ako na tom som. Cítim podporu zo strany klubu, čo je v takýchto chvíľach veľmi dôležité, a som ešte hladnejší po návrate," dodal Holman.