Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

FL: Trenčania odštartovali letnú prípravu bez Kadáka a Nigérijčanov

Hráči AS Trenčín na prvom tréningu počas štartu letnej prípravy na novú sezónu futbalovej Fortuna ligy, 16. júna 2021 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Individuálny program mali rekonvalescenti Adrián Slávik, Lukáš Letenay a Lucas Demitra. S tímom trénovala aj trojica hráčov na skúške Matouš Babka, Jakub Jurčík a Samuel Kozlovský.

Trenčín 16. júna (TASR) - Futbalisti AS Trenčín odštartovali stredajším tréningom prípravu na nasledujúci ročník Fortuna ligy. Novému trénerovi Petrovi Hlinkovi chýbali z necelej tridsiatky hráčov Jakub Kadák a Nigérijčania Abdul Zubairu, Ahmad Ghali a Kingsley Madu.

Individuálny program mali rekonvalescenti Adrián Slávik, Lukáš Letenay a Lucas Demitra. S tímom trénovala aj trojica hráčov na skúške Matouš Babka, Jakub Jurčík a Samuel Kozlovský. V prípravnom období čaká na Trenčanov päť zápasov. Po štyroch stretnutiach proti účastníkom najvyššej českej súťaže absolvujú domácu generálku, v ktorej privítajú druholigový MŠK Púchov. Prvý zápas letnej prípravy odohrajú v sobotu 26. júna na ihrisku MFK Karviná. Mužstvo odcestuje aj na krátke sústredenie do Nymburku, kde narazí na Mladú Boleslav a Pardubice.

"Hráčsky káder ešte nie je úplne pokope. Je tam ešte niekoľko otáznikov, ktoré je potrebné vyriešiť. Samozrejme, chceme forsírovať ofenzívny štýl, ale z môjho pohľadu musíme aj stabilizovať defenzívu. Veľmi sa teším na túto robotu. Naším cieľom musí byť hrať v prvej šestke, to jednoznačne," povedal Hlinka na oficiálnej stránke AS.

Futbalisti AS Trenčín na začiatku letnej prípravy:


brankári: Michal Kukučka, Oliver Lapoš, Matouš Babka (skúška), Jakub Jurčík (skúška)
obrancovia: Adrián Slávik, Reuben Yem, Urban Mazanovský, Richard Križan, Martin Šulek, Ramón, Kelvin Pires, Steve Kapuadi, Kingsley Madu, Juha Pirinen, Samuel Kozlovský (skúška), Simeon Kohút
stredopoliari: Samuel Lavrinčík, Rahim Ibrahim, Dominik Hollý, Abdul Zubairu, Matúš Kmeť, Jakub Kadák, Artur Gajdoš
útočníci: Adam Gaži, Lucas Demitra, Eduvie Ikoba, Lukáš Letenay, Ahmad Ghali, Philip Azango, Adam Tučný

program prípravných zápasov:

26. jún: MFK Karviná – AS Trenčín
3. júla: FC Fastav Zlín – AS Trenčín
7. júla: FK Mladá Boleslav – AS Trenčín
10. júla: FK Pardubice – AS Trenčín
17. júla: AS Trenčín - MŠK Púchov