Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Fortunaliga

FL: V Senici prioritou stabilizácia klubu a záchrana v súťaži

Na snímke hráči Senice počas prvého tréningu v zimnej príprave pred štartom jarnej časti Fortuna ligy v Senici vo štvrtok 7. januára 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Hlavný tréner Anton Šoltis priznal, že pandémia koronavírusu ovplyvnila zimnú prípravu mužstva.

Senica 10. februára (TASR) - Športovým cieľom futbalového klubu FK Senica v jarnej časti Fortuna ligy 2020/2021 je záchrana v najvyššej slovenskej súťaži. Z dlhodobého hľadiska plánujú jeho funkcionári zapracovať na ekonomickej stabilizácii klubu.

"Máme pred sebou druhú polovicu sezóny, dúfam, že sa nám bude dariť lepšie ako doteraz. Výsledkovo trochu zaostávame, nemali sme jednoduchú situáciu, veľké percentov hráčov sme doplnili v lete, približne 18, čo nebýva zvykom. Pokiaľ si to celé sadne, vyžiada si to určitý čas. Stále pracujeme s tým, aké sme si dali ciele - stabilizovať klub po športovej a finančnej stránke a takisto aj z hľadiska zázemia. Myslím si, že sa nám to darí, aj keď sa vždy vyskytnú nejaké problémy," uviedol pred štartom jarnej časti sezóny majiteľ FK Senica Oldřich Duda.

Hlavný tréner Anton Šoltis priznal, že pandémia koronavírusu ovplyvnila zimnú prípravu mužstva. "Celá táto zimná príprava bola trošku iná, zasiahla nás koronakríza, museli sme improvizovať. Prebehla nakoniec v domácich podmienkach, aj keď sme mali v pláne absolvovať hernú časť v Turecku. Myslím si, že sme sa rozhodli správne. To, čo sme si naplánovali, sme aj odtrénovali. Odohrali sme prípravné zápasy, v prvej fáze sme rozdelili záťaž rovnomerne, v posledných dvoch zápasoch sme už prihliadali na to, ako by sme chceli hrať. Až samotná liga nám ukaže, ako sme pripravení," citovala slová trénera oficiálna internetová stránka klubu.

Kapitán Juraj Piroska verí, že Seničania budú na jar dobre pripravení a pobijú sa o záchranu. "Príprava bola kratšia, o to intenzívnejšia. Som rád, že neprišlo vážne zranenie a kabína je zdravá. Sadlo si to aj príchodom nových hráčov. Za kabínu môžem povedať, že sme odhodlaní a pripravení na ligu. Vieme, čo nás čaká, najmä čo sa týka počtu bodov, musíme to zmeniť. Všetko smeruje k tomu, že to zvládneme, za celú kabínu som o tom presvedčený," konštatoval Piroska.

Po osemnástich kolách okupuje FK Senica poslednú 12. priečku v ligovej tabuľke. V sobotu sa v krajskom derby predstaví na trávniku trnavského Spartaka.