Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: DAC na jar chce bojovať o pohárové priečky

Na snímke v popredí futbalový útočník Yhoan Many Andzouana počas prvého spoločného tréningu hráčov DAC 1904 Dunajská Streda na začiatku zimnej prípravy 6. januára 2022 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Okrem Schäfera káder DAC opustili aj ďalší hráči. Na hosťovanie do Izraelu odišiel Nicolaescu, v kazašskej Astane bude pokračoval aj Beskorovajnyj.

Dunajská Streda 15. februára (TASR) - Pre pandemickú situáciu uskutočnil slovenský futbalový klub DAC Dunajská Streda tradičnú tlačovú konferenciu pred jarnou časťou Fortuna ligy 2021/2022 až po prvom zápase jari. Káder DAC v zime prešiel niekoľkými zmenami, napriek tomu mužstvo chce bojovať o pohárové priečky.

Dunajská Streda okrem domáceho prostredia využila aj sústredenie v Turecku, počas zimnej prípravy odohrala päť zápasov. „Vítam Vás na netradičnej konferencií, ktorú sme museli urobiť neskoršie kvôli kovidovej situácií. Vždy, keď máme predsezónnu tlačovú konferenciu, sme v očakávaní, ako prebehla príprava, ako budeme hrať. Moje pocity sa potvrdili. Odohrali sme v Trnave (1:1) výborný prvý polčas. Podali sme dobrý výkon, avšak druhý polčas bol pre nás náročný. Mal som fantastický pocit z toho, ako hráči pracovali a ako zvládli prípravu s komplikáciami. Naším cieľom bolo vybudovať tím, aby sme sa dostali piatykrát za sebou do pohárovej Európy. Máme päťbodovú stratu na Ružomberok a verím, že to stiahneme. Podľa tohto cieľa sme prebudovali mužstvo. Bolo tam niekoľko odchodov, zarezonoval odchod Schäfera, ale odišlo takisto niekoľko ďalších hráčov. Pri príchodoch tam bolo niekoľko zaujímavých mien z Portugalska. V Trnave sa hneď predstavili a zvládli dobrý zápas v náročnom prostredí," vysvetlil situáciu športový riaditeľ Jan Van Daele, podľa ktorého už viac pohybov v kádri neplánujú.

V kádri zostal aj Martin Jedlička. "Prestupové okno na Slovensku je otvorené do 22. februára a s trénerom sme sa o tom bavili. Sme spokojní s mužstvom, ktoré tu máme. Nepredpokladáme ďalšie pohyby. Už len niekoľko trhov je otvorených, a nie je záujem o našich hráčov. Čo sa týka Jedličku, Martin má stále s nami kontrakt. Boli síce nejaké šumy, navyše poľskí novinári sa už pýtali na jeho odchod do Legie, ale oficiálnu ponuku sme nedostali. Bol aj záujem z Fortuna Ligy, ale nie oficiálny,“ dodal funkcionár.

K situácií Jedličku sa vyjadril aj tréner Joao Janeiro: "Na túto otázku sme už veľakrát odpovedali. Jedlička mal možnosť prísť ku mne, a povedal, že chce odísť. Nič proti nemu nemám, je to veľký profesionál. Kým bol kádri, pracoval na sto percent a za päť zápasov nedostal ani gól. Ak chce odísť z klubu a má iné ambície, tak to chápem. Naďalej však trénuje s mužstvom."

Najnovším prírastkom do kádra je Norbert Balogh z Honvédu Budapešť, ktorý prišiel na polročné hosťovanie. "Balogha poznajú v tomto regióne, je to hráč s veľkým potenciálom, hral vo veľkých kluboch. Mal túžbu hrať za DAC, a keď sa objavila táto možnosť, prediskutovali sme to. Je to hráč pre náš štýl. Som šťastný, že je tu a uvidíme, či tu zostane," dodal Janeiro.

Okrem Schäfera káder DAC opustili aj ďalší hráči. Na hosťovanie do Izraelu odišiel Nicolaescu, v kazašskej Astane bude pokračoval aj Beskorovajnyj. Lamkel Zé ukončil hosťovanie a Fábry bude na jar hrať v Seredi. Na jar ešte môže chýbať Zsolt Kalmár, ktorý je už 11 mesiacov zranený. „Kalmár je excelentný hráč. Snažíme sa mu v klube pomáhať, aby sa čím skôr vrátil. Veríme, že v tejto sezóne ešte odohrá niekoľko minút. Dôležitejšie je, aby sa vrátil fit a aby nebol jeho návrat uponáhľaný," vysvetlil tréner.

Mužstvo je v dobrej forme, čo potvrdil aj prvý zápas v Trnave. "Nálada v tíme je výborná. Mali sme dobrú prípravu. Absolvovali sme tréningy aj v Turecku. Mužstvo je pripravené na ligu, vidno to aj po nedeľňajšom zápase. Je na čom stavať. Chceme hrať o pohárové priečky. Pôjdeme od zápasu k zápasu a verím, že naše ciele dosiahneme," vyjadril sa kapitán mužstva Dominik Kružliak.

Káder DAC Dunajská Streda pre jarnú časť Fortuna ligy 2021/2022:


brankári: Ferreira, Veszelinov, A. Horváth, Jedlička, Vantruba
obrancovia: Muhamedbegovič, Ciganiks, Brunetti, Križliak, Vera, Davis, Malý, Pinto, Blackman
stredopoliari: Balič, Dimun, Andrezinho, Kalmár, Njie, Veselovksý, Bögi, Nebyla
útočníci: Sharani, Hahn, Balogh, Andzouana, Szendrei, Moumou, Verlinden, Krstovič

príchody: Alex Pinto (Farense), Andrezinho (Mafra), Ricardo Ferreira (Portimonense), Ferenc Bögi (Šamorín, návrat z hosťovania), Norbert Balogh (Budapešť Honvéd, hosťovanie)
Odchody: András Schäfer (Union Berlín), Didier Lamkel Zé (Antverpy, ukonč. hosťovanie), Ion Nicolaescu (Maccabi Petah Tikva, hosť.), Danylo Beskorovajnyj (Astana, hosť.), Andrej Fábry (Sereď, hosť.)