Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Ďuriška sa po ôsmich rokoch vrátil do Trenčína

Na snímke hráči futbalového klubu AS Trenčín počas štartu letnej prípravy klubu. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prvýkrát na seba upozornil na prestížnom turnaji Copa Amsterdam 2011, kde Trenčania obsadili štvrté miesto.

Trenčín 29. júna (TASR) - Novou posilou fortunaligového futbalového klubu AS Trenčín sa stal Lukáš Ďuriška. Dvadsaťdeväťročný obranca prichádza po ôsmich rokoch v českej druhej lige a nižších poľských súťažiach.

"Vždy som si prial vrátiť sa do Trenčína. Dá sa povedať, že som si splnil svoj cieľ. Vrátil som sa domov a to všetko znásobuje. Teším sa a užívam si to," povedal odchovanec Trenčína pre oficiálny web klubu. Ďuriška podpísal zmluvu po dvojtýždňových testoch.

Hoci klub bol o jeho príchode a charaktere presvedčený, počas uplynulých dvoch týždňov si potreboval preveriť, v akom je aktuálne stave. "Išiel som trochu do rizika. Bol som bez zmluvy, ale pre Trenčín sa mi oplatilo riskovať. Vraciam sa do klubu, ktorý ma futbalovo vychoval. Dúfam, že mu to splatím. Nechám tu srdce," dodal Ďuriška.

Prvýkrát na seba upozornil na prestížnom turnaji Copa Amsterdam 2011, kde Trenčania obsadili štvrté miesto. V pozícii defenzívneho stredopoliara sa stal jednou z hviezd celého podujatia. Ocenenie mu vtedy odovzdal Johan Cruijff. V rovnakom roku sa stal hráčom roka This is my sen Academy.