Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Obranca Menich posilnil ViOn, podpísal ročnú zmluvu

Na snímke vľavo hráč Jozef Menich. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Rodák z Banskej Bystrice pôsobil dva roky v Ružomberku, kde v sezóne 2016/2017 debutoval vo Fortuna lige. Pred Spartakom Trnava hral za Sereď.

Zlaté Moravce 2. júla (TASR) - Novou posilou FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa stal obranca Jozef Menich, ktorý sa dohodol s vedením fortunaligového klubu na ročnom kontrakte s opciou na ďalšiu sezónu. Dvadsaťpäťročný futbalista naposledy obliekal dres FC Spartak Trnava. Informoval o tom oficiálny web ViOn-u.

"Teší ma, že pri výbere Menicha sme už spolupracovali s novým trénerom Benkovským a tiež realizačným štábom. Keďže nám dlhodobo vypadol Pintér, museli sme sa ihneď obzrieť po adekvátnej náhrade, po typologicky podobnom stopérovi. Jozef je ešte pomerne mladý hráč, ale má za sebou už dosť skúseností a veľmi zaujímavú kariéru. Je to futbalista, ktorý potrebuje dôveru, podporu a potom nechá na ihrisku všetko a ukáže potrebnú kvalitu. Dôležité smerom pre nás a do kabíny sú aj jeho charakterové vlastnosti, na ktorých veľmi staviame. Sedí mu menší klub, preto sme presvedčení, že práve ten náš, s rodinnou atmosférou, si ho získa a všetky strany budú spokojné," uviedol pre web ViOn-u generálny manažér klubu Marek Ondrejka.

Rodák z Banskej Bystrice pôsobil dva roky v Ružomberku, kde v sezóne 2016/2017 debutoval vo Fortuna lige. Pred Spartakom Trnava hral za Sereď. "Prichádzam s pozitívnymi pocitmi. Rád by som si opäť vrátil chuť do futbalu. V Trnave to bol ťažký rok, okrem vážnejšieho zranenia prišla vynútená prestávka. Urobím všetko pre to, aby som mužstvu na ihrisku pomohol. Teším sa na nové prostredie," povedal Menich krátko po podpise zmluvy. Je prvý hráč, ktorého ViOn získal pre budúci ročník. Už skôr sa dohodol na predĺžení zmluvy s kapitánom Tomášom Ďubekom, na spadnutie je aj pokračovanie dvojice Denis Duga – Martin Chren a vedenie klubu takisto rokuje s ďalšími hráčmi, ktorí sú z pohľadu budúcnosti kľúčoví.