Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: ViOn Zlaté Moravce doma remizovali so Senicou

Na snímke radosť hráčov Senice po strelení víťazného gólu počas zápasu 2. kola Fortuna ligy medzi FK Senica a FC Spartak Trnava v Senici v nedeľu 1. augusta 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Senica získala už piaty bod, ViOn prvý, pričom sa mu podarilo streliť aj prvý gól a to z penalty.

Zlaté Moravce 6. augusta (TASR) - V piatkovom stretnutí 3. kola futbalovej Fortuna ligy remizoval ViOn Zlaté Moravce doma so Senicou 1:1. Senica získala už piaty bod, ViOn prvý, pričom sa mu podarilo streliť aj prvý gól a to z penalty.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 1:1 (1:0)



Góly: 27. Ďubek (z 11 m) - 84. Pavlík. Rozhodovali: Kráľovič – Hancko, Pozor, ŽK: Egert, Niarchos, Halabrín (všetci Senica), ČK: 74. Egert po druhej ŽK, 728 divákov.

ViOn: Kira – Čögley, Bednár, Menich, Chren – Sloboda (78. Chobot), Mondek, Tóth, Kyziridis – Ďubek (70. Kolesár) - Yilmaz (85. Mujari)
Senica: Ravas – Šimčák, Pavlík, Gáč, Svoboda (84. Kučera) – Egert, Goslin (76. Mašulovič) - Twardek (65. Niarchos), Šumbera (76. Halabrín), Duda (65. J. Buchel) – Sukisa




V otváracom stretnutí 3. kola Fortuna ligy sa od úvodných minút hralo vo svižnom tempe. Už v 5. minúte sa Sukisa pretlačil cez Tótha, z uhla však pálil vysoko nad. V 8. minúte v dobrej pozícii pohrozil Šumbera, ktorého strela tesne minula Kirovu bránu. V 18. minúte sa prudkou strelou prezentoval Yilmaz, pozorný Ravas loptu vyrazil na roh. Prebiehala 26. minúta, Bednár spoza 16-ky prudkou strelou opečiatkoval pravú žrď, aby sa odrazená lopta vrátila k Bednárovi, ktorého v 16-ke poslal nedovolene k zemi Goslin a nariadený pokutový kop premenil suverénne Ďubek. V sľubnej pozícii sa ocitol v 37. minúte Yilmaz, ktorého strelu na dvakrát Ravas skrotil. V závere mohol zvýšiť opäť Ďubek, v páde však mieril nad.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie hráči ViOn-u, v 50. minúte Mondekov center po pravej strane mieril do Ravasa, ten loptu vyrazil, aby loptu upratal Pavlík na roh. V 69. minúte Sloboda vysunul Kyziridisa, ktorého strela tesne minula cieľ. Už o minútu Mondek nabil Ďubekovi, ten z dobrej pozície netrafil bránu. V 74. minúte sa po druhej ŽK porúčal Egert. Ako blesk z jasného neba v 84. minúte po štandardke hostí, striedajúci Mašulovič posadil loptu na hlavu Pavlíka, ktorý prekonal bezmocného Kiru a skvele tak oslávil jubilejný 200. duel v najvyššej súťaži. Domáci v závere ani v nadstavenom čase z presilovky nič nevyťažili a tak sa body nakoniec delili.

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: "Prvý polčas bol z našej strany dobrý, dali sme gól. Po zmene strán sme mali ďalšie príležitosti, druhý gól sme však nepridali. Naopak po zbytočnom faule sme inkasovali. Z dnešného výsledku sme všetci sklamaní."
Pavel Šustr, tréner Senice: "Do stretnutia sme išli s jasným cieľom, s dobrou defenzívou. Chceli sme však pridať viac futbalovosti. Nehrali sme však dobre, bod je pre nás cenný, berieme ho všetkými desiatimi. Som si vedomý, že nás čaká veľa práce, momentálne hrá s nami aj šťastena, verím však že sa budeme zlepšovať."