Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Žilina rozhodla o víťazstve nad B.Bystricou po polhodine

Na snímke zľava vľavo Patrik Myslovič (Žilina), Ľubomír Willwéber a Timotej Záhumenský (obaja Banská Bystrica) v zápase 3. kola Fortuna ligy vo futbale MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica v Žiline 29. júla 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Šošoni zvíťazili v 3. kole Fortuna ligy nad MFK Dukla Banská Bystrica 4:1.

Žilina 29. júla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v 3. kole Fortuna ligy nad MFK Dukla Banská Bystrica 4:1. "Šošoni" rozhodli o svojom triumfe už v úvodnej polhodine. Po centri Adriána Kaprálika otvoril v 16. minúte hlavou skóre Samuel Gidi. Na 2:0 zvýšil kapitán domácich Patrik Myslovič, ktorý po rýchlom protiútoku obstrelil Matúša Hrušku.

V 69. minúte poistil náskok Žiliny exportnou strelou spoza šestnástky Kaprálik. Štvrtý úder zasadil Bystričanom Dávid Ďuriš, hostia už iba skorigovali vďaka striedajúcemu Davidovi Depetrisovi. Žilinčania sa vďaka prvému víťazstvu v sezóne dostali na čelo neúplnej tabuľky, na konte majú päť bodov. Nováčik z Banskej Bystrice je s tromi bodmi na ôsmej priečke.

MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 4:1 (2:0)



Góly: 16. Gidi, 24. Myslovič, 69. Kaprálik, 74. Ďuriš - 80. Depetris. Rozhodoval: Dohál, ŽK: Gidi, Jibril - 60. Mazan, Kupčík, 2153 divákov

Žilina: Belko – Rusnák, Leitner, Stojchevski, Bari – Myslovič, Kopas, Gidi (77. Sauer) – Kaprálik (77. Iľko), Jibril (70. Sluka), Ďuriš
B. Bystrica: Hruška – Richtárech (46. Pišoja), Kupčík, Prikryl, Záhumenský – Slávik, Ľupták, Faško (84. Gašparovič), Willwéber (46. Mazan), Polievka – Franko (46. Depetris)


hlasy po zápase: /zdroj: Nova sport/

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Vedeli sme, že Bystrica je náročný a skúsený súper. Dobre sa sme sa na neho pripravili a dokázali sme streliť góly. Môj tím čakal dlho na víťazstvu a ani za stavu 2:0 sme ešte tri body nemali v suchu. Musím pochváliť mužstvo za bojovnosť."
Michal Ščasný, tréner B. Bystrice. "Pre nás je to veľmi krutý výsledok, podali sme sympatický výkon. Čaká nás veľa roboty, ale máme na čom stavať. Žilina bola v šestnástke agresívnejšia, mala tam viac hráčov."