Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Zlaté Moravce odštartujú letnú prípravu 17.júla

Na archívnej snímke hráči FC ViOn Zlaté Moravce počas spoločného tréningu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

ViOn odohrá štyri prípravné duely.

Zlaté Moravce 13. júla (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble odštartujú prípravu na novú sezónu Fortuna ligy už po šesťdňovej prestávke. Prvá tréningová jednotka pod vedením nového trénera Ľuboša Benkovského na nich čaká v piatok 17. júla.

"Čaká nás tri a pol týždňová príprava. V krátkom čase budeme musieť dať dokopy tím, taktiku, kondíciu a komplexne sa pripraviť na prvé ligové kolo. Doladíme všetky detaily na maximum, aby sme nastúpili do sezóny pripravení," uviedol Benkovský v tlačovej správe.

ViOn odohrá štyri prípravné duely. Tri z nich budú vonku, jeden sa uskutoční vo ViOn aréne. Úvodné stretnutie je na programe v treťoligovej Šali. V druhom zápase preverí Zlaté Moravce český fortunaligista 1. FC Slovácko v Červeníku. Neskôr vycestuje ViOn do Budapešti, kde si zmeria sily s Kisvárdou, ôsmym tímom maďarskej OTP Bank ligy. Záverečný prípravný súboj odohrajú Zlaté Moravce na domácej pôde proti Baníku Ostrava. Duel je na programe 1. augusta, týždeň pred štartom FL 2020/2021. Do nového ročníka vstúpia hráči Moraviec domácim stretnutím proti Pohroniu.

"Vzhľadom na to, že odohráme štyri zápasy, nejde o klasickú predsezónnu prípravu. Bude o hernej príprave. S prvým súperom všetko odštartujeme a nasledujúce tri zápasy sú pre nás previerkou či akýmsi ukazovateľom do novej sezóny," dodal Benkovský.

Program letnej prípravy FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble:

17. júla – prvá tréningová jednotka po krátkej prestávke

21. júla – Duslo Šaľa (18.00 h, v Šali)

25. júla – 1. FC Slovácko (18.00 h, v Červeníku)

29. júla – Kisvárda (18.00 h, v Budapešti)

1. augusta – Baník Ostrava (10.00 h, vo ViOn aréne)

8. augusta – FK Pohronie (1. kolo Fortuna ligy)