Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Fortuna lige vládnu Pečovský, Vlasko a Piroska

Na snímkeViktor Pečovský. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Motor stredu poľa, neúnavná včelička, pracant na pohľadanie - s takýmito prívlastkami sa stretávame pri Viktorovi Pečovskom.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Viktor Pečovský dominuje v hodnotení jesennej časti Fortuna ligy 2014/2015 podľa oficiálneho portálu najvyššej súťaže www.fortunaliga.sk. Okrem defenzívneho stredopoliara lídra ligy MŠK Žiliny patrili k najlepším hráčom ligy na jeseň aj Ján Vlasko z Trnavy a Juraj Piroska zo Senice.

Na snímke uprostred vo výskoku Viktor Pečovský (Žilina), vpravo Jakub Jendrišek (Trnava) v osemfinále futbalového Slovnaft Cupu 2014/2015 (Slovenského pohára) MŠK Žilina – Spartak Trnava v Žiline v utorok 25. novembra 2014.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
"Drvivú väčšinu hodnotiacich ankiet po jesennej časti Fortuna ligy vyhráva stredopoliar MŠK Žilina Viktor Pečovský. Motor stredu poľa, neúnavná včelička, pracant na pohľadanie. Množstvo jeho futbalových prezývok prekonáva už iba kopa uznania, ktoré sa mu dostáva zo všetkých strán. Líder prvého tímu tabuľky je jediným hráčom Fortuna ligy, ktorý sa prebojoval aj do základnej zostavy reprezentačného tímu Slovenska a úspechy tak v uplynulých mesiacoch žal na oboch frontoch. No a aby toho nebolo málo, až dvakrát sa počas jesene dostal do záverečnej nominácie našej ankety Gól mesiaca. Je veľmi pravdepodobné, že už onedlho zamieri Viktor Pečovský do zahraničia a vyskúša si svoj prvý angažmán v ešte kvalitnejšej súťaži. Za svoje výkony a prínos hre si to rozhodne zaslúži, aj keď Fortuna liga tak stratí jedného zo svojich vládcov," uviedol portál ligy.

Na snímke Ján Vlasko zo Spartaka (vľavo) a Ľuboš Kupčík z Podbrezovej. v zápase 16. kola futbalovej Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová - FC Spartak Trnava v Podbrezovej v nedeľu 2. novembra 2014.
Foto: TASR/Dušan hein
Bez udania poradia je druhým z trojice najlepších hráčov jesene stredopoliar trnavského Spartaka Ján Vlasko. "Azda najtechnickejší hráč súťaže predvádzal počas uplynulého obdobia nádherné parády s loptou a čo je ešte dôležitejšie, boli nielen efektné, ale aj efektívne. Vlaskovu hru si všimol aj reprezentačný tréner Ján Kozák a šikovného blondiaka už má v širšej nominácii. Juraj Piroska je nepochybne jedným z klenotov Fortuna ligy a všetci fanúšikovia najmä senického futbalu musia byť radi, že pôsobí práve v domácej súťaži. Dlhoročná opora Záhorákov sa počas jesene rozohrala k skvelým výkonom a hoci gólovú produktivitu už mal populárny "Piroh" v minulosti aj vyššiu, jeho prínos je nenahraditeľný. Práve on je totiž dvorným gólovým asistentom druhého najlepšieho strelca jesene Jana Kalabišku," vybrala trio hráčov redakcia portálu.
Seničan Juraj Piroska (vpravo) a Trenčan Rodrigues Da Silva Ramon (uprostred) v zápase 26. kola futbalovej Corgoň ligy FK Senica - AS Trenčín 12. apríla 2014 v Senici.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa