Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Trenčín podpísal zmluvu s 19-ročným Grékom Katsetisom

Na archívnej snímke futbalisti AS Trenčín 5. apríla 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Katsetis začínal s futbalom v Austrálii, kde žili jeho rodičia.

Trenčín 7. apríla (TASR) - Futbalový AS Trenčín získal talentovaného gréckeho stredopoliara Apostolosa Katsetisa. Fortunaligista s ním po dvojtýždňovej skúške podpísal trojročný kontrakt, informovala oficiálna klubová stránka.

"Stále je považovaný za jeden z veľkých talentov gréckeho futbalu. V pätnástich rokoch podpísal zmluvu s AEK Atény a hral za reprezentáciu do 17 rokov," uviedol generálny manažér klubu Róbert Rybníček na adresu devätnásťročného rodáka z austrálskeho Westmeadu.

Katsetis začínal s futbalom v Austrálii, kde žili jeho rodičia. Neskôr pôsobil v AEK Atény a následne bol dva a pol roka v Catanii, kde hral taliansku dorasteneckú ligu. Pred príchodom do Trenčína strávil dva a pol roka v austrálskom Western Sydney Wanderers, ktorý vyhral ázijskú Ligu majstrov.

"Našou úlohou je rozvinúť jeho potenciál do podoby, aby sa stal súčasťou tímu, časom možno aj európskeho futbalu. V drese devätnástky sa predstavil v zápase proti reprezentácii Ruska. Svoj zaujímavý výkon okorenil gólom. Z nášho pohľadu bol pri rozhodovaní veľmi dôležitý aj jeho eminentný záujem zotrvať tu a bojovať o miesto," dodal Rybníček pre astrencin.sk.

Katsetis sa teší na opätovné účinkovanie v Európe. "Našiel som veľmi dobrý klub a som šťastný. O klube som pred príchodom na Slovensko počul veľa dobrých vecí. Páči sa mi filozofia a práca AS. V kabíne panuje skvelá atmosféra, prístup trénerov je vynikajúci. Tréningy sú skutočne skvelé. Viem, že to nie je anglická Premier League, ale vidím skvelú mentalitu hráčov a profesionálnu prácu klubu," povedal grécky talent.