Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

Bývalý hráč Trnavy Markoski zamieril do Karvinej

Na snímke vľavo hráč Senice Jakub Krč a hráč Trnavy Kire Markoski v odvetnom zápase semifinále Slovnaft Cup-u medzi FK Senica - FC Spartak Trnava v utorok 16. apríla 2019 v Senici. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V Spartaku hosťoval v druhej polovici sezóny 2018/2019 z cyperského AEL Limassol.

Karviná 19. mája (TASR) - Bývalý futbalista FC Spartak Trnava Kire Markoski bude v kariére pokračovať v MFK Karviná. S účastníkom najvyššej českej súťaže sa ako voľný hráč dohodol na zmluve na rok s opciou.

Dvadsaťpäťročný útočník zo Severného Macedónska bude pôsobiť pod trénerským vedením Slováka Juraja Jarábka a v kabíne sa stretne s bývalými trnavskými spoluhráčmi Marekom Janečkom, Matúšom Čonkom a Petrom Bolekom. "Karviná je dobre organizovaný klub s výbornou infraštruktúrou a úžasným štadiónom. Páči sa mi tu. Českú ligu vnímam ako kvalitnú súťaž s potenciálom posunúť sa vyššie. Myslím si, že je to pre mňa správna voľba, a teším sa," povedal Markoski na oficiálnom webe svojho nového klubu.

V Spartaku hosťoval v druhej polovici sezóny 2018/2019 z cyperského AEL Limassol. Prispel k zisku Slovenského pohára, keď vo finále proti MŠK Žilina strelil dva góly. V trnavskej zostave v tomto zápase figurovali brankár Bolek, obranca Čonka i stredopoliar Janečka. Markoski nastúpil vo Fortuna lige na dvanásť duelov a dal jeden gól. "Osobnostne je veľmi dobrý chalan, potvrdili to aj jeho spoluhráči, s ktorými pôsobil v Trnave. Myslím si, že Kire pre nás bude dobrou posilou," povedal Jarábek.