Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Spartak Trnava má vlastnú televíziu, zatiaľ vysiela skúšobne

Foto: TASR

Nosný program Spartak.tv. bude o corgoňligovom futbalovom klube FC Spartak Trnava.

Trnava 22. februára (TASR) - V piatok sa na mediálnom trhu objavila nová televízia Spartak.tv. Ide o nezávislé, prevažne športové médium, v ktorom bude nosný program o corgoňligovom futbalovom klube FC Spartak Trnava. TASR informoval klub prostredníctvom tlačovej správy.

V súčasnosti si je televíziu možné naladiť prostredníctvom digitálneho DVB-T vysielača na kanáli č. 33. Je však nutné, aby si ho diváci preladili. "Na tomto kanáli pribudli programy Spartak.tv HD a Spartak.tv SD. V súčasnosti je program v SD kvalite dokonfigurovávaný a spustí sa automaticky ako ho povolíme po testovaní. Takže nateraz môžu diváci novú televíziu sledovať v HD kvalite," hovorí konateľ spoločnosti Regio Broadcast Marek Piaček, ktorá je prevádzkovateľom vysielača.

V budúcnosti sa uvažuje o zaradení televízie Spartak.tv aj do ponuky televíznych poskytovateľov. "Už teraz rokujeme s dvomi poskytovateľmi, v krátkom čase by mohla byť televízia v ich portfóliu. Ich názvy sa fanúšikovia a diváci dozvedia čoskoro," dodáva Piaček.

Momentálne vysiela Spartak.tv v dvoch blokoch. Dopoludnia od 8.00 do 12.00 a večer od 17.00 do 21.00. "Ide o takzvanú štvorhodinovú slučku, v ktorej diváci nájdu to najpodstatnejšie, čo sa momentálne deje v Spartaku. Napríklad besedy Tréner odpovedá, či Legendy spomínajú, ďalej zápasy spartakovcov v zimnej príprave, nazreli sme aj do kuchyne mládeže, ale nechýba ani mix udalostí, ktoré sa stali v klube od začiatku roka. Obrazom sa obhliadneme aj za jesennou časťou Corgoň ligy a samostatnú časť venujeme aj výstavbe City Areny. Takže program je na úvod veľmi bohatý," povedal PR a event manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Treba povedať, že v súčasnosti ide o skúšobné vysielanie, resp. vysielanie demo verzie. Naplno a s riadnou programovou štruktúrou začne televízia po dostavbe City Areny, kde bude mať Spartak.tv aj svoje zázemie a vysielacie štúdio. "Samozrejme, dovtedy chceme mať všetko do detailu vychytané. Už teraz chceme ale program vylepšovať, dopĺňať a skvalitňovať. V súčasnosti sme veľmi šťastní, že sme mohli vysielanie odštartovať. Teší nás, že je to práve Spartak, ktorý môže ako prvý u nás prostredníctvom svojej televízie prinášať svojim fanúšikom tie najčerstvejšie informácie," uzavrel Ondrejka.