Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Fortunaliga

Dukla Banská Bystrica sa prihlási do 2. ligy, podporí ju aj mesto

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Duklu trápili v uplynulom období veľké finančné problémy.

Banská Bystrica 15. júna (TASR) - Futbalový klub Dukla Banská Bystrica podá prihlášku do druhej najvyššej slovenskej súťaže. Definitívne rozhodnutie padlo na pondelňajšom zasadnutí, na ktorom sa zúčastnili predstavitelia mesta, akcionári klubu ako aj prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

Duklu trápili v uplynulom období veľké finančné problémy. Dosah to malo aj na pôsobenia tímu, ktorý sa neudržal v najvyššej domácej lige. Na pondelňajšom stretnutí prejavilo mesto záujem vstúpiť do klubu ako akcionár, zo svojich finančných prostriedkov však nechce priamo platiť hráčov A-tímu. "Chceme pomôcť futbalovej Dukle, predsa len ide o bystrickú značku. Záchrana druhej ligy v meste je dôležitá, no ide aj o podporu mládeže. Ak by sa mužstvo neprihlásilo do súťaže, znamenalo by to stratu, ktorú by sme dobiehali možno aj desať rokov. Nominujeme človeka do kontrolných orgánov klubu ako i predstavenstva. Získame tak informácie, ktoré budem môcť vyhodnotiť a analyzovať. Okrem priamych dotácii na mládežnícky futbal budeme hľadať aj ďalšie zdroje mimo rozpočtu mesta," cituje portál bystricoviny.sk slová primátora mesta Jána Noska.

Veľkou vzpruhou pre bystrický futbal bude prezident SFZ Ján Kováčik. "Našli sme zhodu s primátorom a predstaviteľmi mesta Banská Bystrica. Po dvanástich rokoch ide o historickú udalosť, pretože lepšiu komunikáciu sme nikdy v minulosti nemali. Dohodli sme sa, že budeme spoločne robiť všetko preto, aby futbal v Banskej Bystrici naďalej bol. S dlhmi sa vysporiadame. Našli sme partnera, ktorý nám pomôže rozbehnúť súťaž a máme aj ďalšieho partnera, ktorý pomôže klubu na začiatku. Ním som práve ja," povedal Kováčik.