Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

Aj ViOn s negatívnymi výsledkami, zápas v Michalovciach bude v utorok

Na snímke hráči FC ViOn Zlaté Moravce počas spoločného tréningu v Zlatých Moravciach 25. mája 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

ViOn sa ako posledný z klubov Fortuna ligy podrobil testom na nový koronavírus.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Účastník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC ViOn Zlaté Moravce absolvoval vo štvrtok testovanie na ochorenie COVID-19 s negatívnymi výsledkami. Znamená to, že sa jeho zápas 4. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce bude môcť uskutočniť v náhradnom termíne v utorok 25. augusta o 19.00 h.

ViOn sa ako posledný z klubov Fortuna ligy podrobil testom na koronavírus, výsledky všetkých testov hráčov a členov realizačného tímu boli negatívne. "Je to výborná správa aj vzhľadom na to, že ViOn odohral svoj posledný zápas so Slovanom Bratislava, kde sa v pondelok objavil jeden pozitívne testovaný hráč," uviedol v tlačovej správe výkonný riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) Michal Mertinyák. "Po plošných testoch všetkých mužstiev našej ligy tak stále platia dva pozitívne prípady. Jeden v kádri AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď. Hráčov čaká domáca izolácia a mužstvá špeciálny režim. Hráči by sa najbližšie dni nemali spolu stretávať. Po piatich dňoch budeme organizovať opakované testovanie. V prípade negatívnych výsledkov môže mužstvo potom spoločne trénovať a následne nastúpiť aj do zápasového procesu. Pozitívne testovaný hráč musí zostať v domácej izolácii, po desiatich dňoch sa podrobí opakovanému testu, ďalší si zopakuje po 48 hodinách a ak budú oba negatívne, bude sa môcť zapojiť do tréningového procesu."

Celkovo sa v predošlých dňoch podrobilo testovaniu viac ako 350 futbalistov a členov realizačných tímov fortunaligistov. Testy podstúpilo jedenásť klubov Fortuna ligy s výnimkou Slovana Bratislava, ktorý sa podrobil testom individuálne vzhľadom na blížiaci sa zápas predkola Ligy majstrov. V rámci všetkých vykonaných testov boli pozitívne len dve vzorky - jedna z tímu AS Trenčín a jedna z ŠKF Sereď.

Potvrdený program 4. kola Fortuna ligy:



sobota 22. augusta

DAC Dunajská Streda – Spartak Trnava (18.00)
FC Nitra – MFK Ružomberok (19.00)
FK Pohronie – MŠK Žilina (20.00)

utorok 25. augusta

MFK Zemplín Michalovce – ViOn Zlaté Moravce (19.00)

Ďalšie zápasy 4. kola Fortuna ligy:

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica (odložený na neurčito)
ŠKF Sereď – AS Trenčín (odložený na neurčito)