Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Fortunaliga

Fortuna liga: Trnava pokorila Zlaté Moravce 3:0

Na snímke zľava Samuel Lavrinčík (AS Trenčín), Jakub Paur (MŠK Žilina), brankár Michal Kukučka (AS Trenčín), Milan Corryn (AS Trenčín) počas zápasu 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul AS Trenčín - MŠK Žilina v sobotu 10. apríla 2021 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Pred úvodným výkopom zápasu Spartaka Trnava so Zlatými Moravcami zagratulovali činovníci domáceho klubu bývalému brankárovi a prezidentovi klubu Dušanovi Keketimu k 70. narodeninám.

Trenčín 10. apríla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotnom zápase 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na ihrisku AS Trenčín 3:2.

AS Trenčín - MŠK Žilina 2:3 (1:2)


Góly: 45.+1 Čatakovič (z 11 m), 78. Ghali - 5. Lavrinčík (vlastný), 20. Kurminowski, 58. Kaprálik. Rozhodovali: Marhefka – Ferenc, Jekkel, ŽK: Lavrinčík, Križan, Šulek, Vreven, Yem, Kadák, Madu - Fazlagič, bez divákov.

Trenčín: Kukučka - Yem, Križan, Šulek, Madu - Gajdoš (34. Kadák), El Mahdioui, Lavrinčík (62. Zubairu) - Ghali, Corryn (72. Tučný), Čatakovič (62. Ikoba)

Žilina:
Petráš - Kopas, Gono, Kiwior, Paur (57. Bichakhchyan) - Fazlagič (74. Slebodník), Bernát (57. Kaprálik), Sluka - Anang, Ďuriš (75. Rusnák), Kurminowski (83. Minárik)

Na snímke hráči MŠK Žilina sa tešia po druhom góle počas zápasu 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul AS Trenčín - MŠK Žilina v sobotu 10. apríla 2021 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hostia začali zápas aktívne. V 3. minúte priamy kop Kopasa Trenčania nezachytili a Paurov volej sa zastavil na žrdi Kukučkovej brány. Šošoni sa do vedenia dostali v 5. minúte. Domáci nezachytili krídelnú akciu a centrovanú loptu si do vlastnej siete zrazil Lavrinčík. Hostia boli aktívnejší a mali viac loptu na kopačkách. V 20. minúte podnikli rýchlu kontru po ľavej strane. Kurminowski prešprintoval brániacich hráčov a krížnou strelou obstrelil Kukučku – 0:2. Hra sa presunula medzi šestnástky, ani jedno z mužstiev si vážnejšiu šancu nevypracovalo. V závere polčasu spadol po súboji v pokutovom území Ghali. Hlavný rozhodca Marhefka nechal pokračovať v hre, ale potom si celú situáciu pozrel na VAR-e a ukázal na biely bod. Z neho sa nemýlil Čatakovič a znížil na 1:2.

Úvod druhého polčasu sa niesol vo vyrovnanom duchu. Žilina si prinavrátila dvojgólové vedenie tesne pred uplynutím hodiny hry. Striedajúcemu Kaprálikovi stačili iba dva dotyky s loptou na to, aby sa strelecky presadil. Nabehol si na loptu za obranu a presnou strelou k žrdi obstrelil Kukučku. O desať minút neskôr mohol Ďuriš navýšiť vedenie hosťujúceho tímu, Kukučka reflexívne zasiahol. O chvíľu na to sa Sluka zbavil brániaceho hráča a strelou spoza šestnástky natiahol domáceho brankára. V 79. minúte sa domácim podarilo znížiť. Po centrovanej lopte do šestnástky posunul Ikoba loptu na Ghaliho a ten ju hlavičkou usmernil do siete. Žilina si v závere jednogólové vedenie postrážila a brala z Trenčína všetky body.

Povedali po zápase:

Stijn Vreven, tréner Trenčína: "Hrali sme proti technicky najlepšie vybavenému tímu v súťaži. V úvode sme dostali rýchly gól, snažili sme sa však niečo so zápasom urobiť. Prišli ďalšie góly a síce sme ešte znížili na 2:3, bolo to málo. V zadných radoch mi chýbalo väčšie odhodlanie udržať čisté konto a ochota bojovať v defenzíve o každú loptu."
Na archívnej snímke tréner MŠK Žilina Pavol Staňo 11. februára 2021.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Vstup do zápasu sme mali vynikajúci. Okrem pár pasáží sme boli lepšie mužstvo a pracovali sme. Prvý polčas sme podali veľmi dobrý výkon, na ktorý súper nedokázal reagovať. Druhý polčas sme sa snažili kontrolovať hru a zaslúžene sme zvíťazili."

Trnava pokorila Zlaté Moravce jednoznačne 3:0


Ilustračná snímka.
Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotnom súboji 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul doma nad Zlatými Moravcami 3:0.

FC Spartak Trnava - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 3:0 (1:0)


Góly: 38. Vlasko, 49. Moško (vlastný), 90. Cabral, ŽK: Mikovič - Pintér, Grozdanovski, rozhodovali: Ruc - Košecký, Borsányi, bez divákov.

Spartak: Takáč - Koštrna, Kóša, Twardzik, Mikovič (66. Trajkovski) - Savvidis (66. Iglesias) - Cabral, Grič (83. Benovič), Vlasko (87. Ujlaky), Bamidele Yusuf (83. Johnson Nsumoh) - Ristovski

ViOn: Chovan - Čögley, Moško, Tóth, Pintér - Grozdanovski, Duga - Hrnčár, Ďubek (68. Sloboda), Čonka (44. Chren) - Balaj.


Pred úvodným výkopom zápasu Spartaka Trnava so Zlatými Moravcami zagratulovali činovníci domáceho klubu bývalému brankárovi a prezidentovi klubu Dušanovi Keketimu k 70. narodeninám. Trnavčania mohli skórovať hneď z prvej akcie zápasu, Koštrnov center z pravej strany hlavičkoval Grič tesne vedľa žrde. "Andeli" mali hernú prevahu, tlačili sa dopredu, strely Cabrala aj Griča však nemali presnosť. Chovan musel zasahovať po trnavskom priamom kope, keď Vlaskov center usmerňoval na bránku Twardzik. Krátko na to po Vlaskovej strele dorážal hlavou Grič, opäť však nenašiel cieľ. Zlaté Moravce trafili do priestoru Takáčovej "svätyne" prvýkrát v 28. minúte, trnavský gólman s pokusom Balaja nemal problémy. Spartak sa ujal vedenia v 38. minúte. Mikovičov center zrazil rukou vo vlastnom pokutovom území Duga, penaltu si postavil Vlasko, Chovan síce jeho strelu vyrazil, trnavský stredopoliar však svoju chybu napravil a pohotovo dorazil loptu do siete.

Krátko po zmene strán sa ocitol v gólovej šanci po zaváhaní hosťujúcej obrany Cabral, po Brazílčanovom zakončení pohotovo zasiahol Chovan. V 49. minúte utiekol po pravom krídle Cabral, prudkým prízemným centrom hľadal na päťke Ristovskeho a stopér hostí Moško v snahe odvrátiť loptu do bezpečia si ju zrazil do vlastnej siete - 2:0. Znížiť mohol po Ďubekovom priamom kope Pintér, Takáč reflexívne vyrazil na roh. Na opačnej strane mal prácu Chovan po strelách Koštrnu a Twardzika. V 72. minúte Takáč chytil malú domov od Kóšu, arbiter Ruc nariadil nepriamy kop, v hradbe tiel ale Hrnčárov pokus nabral smer mimo bránky. Na záverečné minúty sa na trnavskom trávniku znova objavilo meno Marek Ujlaky, ide o syna rovnomenného slávneho trnavského futbalistu z deväťdesiatych rokov. Vlasko mu pri striedaní dokonca odovzdal kapitánsku pásku. Trnavské víťazstvo 3:0 spečatil v 90. minúte Cabral, ktorý využil výbornú prihrávku Ristovskeho, z krídelného priestoru vnikol do šestnástky a umiestnil loptu k bližšej žrdi.

Povedali po zápase:

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Dnes to nebolo z našej strany dobré, akoby sme nemali silu, akoby sa zopakoval prvý polčas, keď sme tu ešte hrali prvý zápas. Keď sa bavíme o útočnej fáze, naše princípy nám začali vychádzať až od 70. minúty. Ku gólom sme súperovi veľmi pomohli, aj to málo šancí, čo sme si vypracovali, sme nepremenili a tým pádom sme tu nemohli uspieť."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Snažili sme sa mať zápas od prvej minúty pod kontrolou, čo sa nám darilo, chceli sme eliminovať ich kľúčových hráčov, z hry si Zlaté Moravce dnes nevytvorili nič. Boli nebezpeční po štandardkách, na ktoré sme sa tiež chystali, ale ich riešenie na ihrisku už neovplyvníte. Som rád, že sme po tomto víťazstve stále v hre o tretie miesto."