Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Brankár Tujvel mení v DAC Polačeka, zostáva aj Štepanovský

Na snímke vľavo Juraj Chvátal (Senica) a Peter Štepanovský (DAC) v zápase 16. kola futbalovej Fortuna ligy FK DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica v sobotu 1. novembra 2014. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Po ukončení hosťovania zo Senice zostáva Peter Štepanovský aj naďalej hráčom DAC-u, pričom už ide o riadny prestup.

Dunajská Streda 26. júna (TASR) - Novým brankárom slovenského futbalového fortunaligistu DAC Dunajská Streda sa stal 31-ročný Tomáš Tujvel, ktorý prichádza na ročné hosťovanie z tímu maďarského majstra Videotonu Székesfehérvár. Na poste má nahradiť Martina Polačeka, ktorému minulý týždeň vypršalo hosťovanie zo Slovana Bratislava a následne neprišlo k dohode medzi klubmi ohľadom jeho pokračovania v DAC. Informoval o tom klub na oficiálnom webe.

Už v stredu sa klub dohodol aj na novej dvojročnej zmluve s Petrom Štepanovským.

Polaček prišiel prvýkrát do DAC pred sezónou 2012/2013, v ktorej výbornými výkonmi prispel k víťazstvu v II. lige a návratu do najvyššej súťaže. Prestúpil do Slovana, odkiaľ sa na Žitný ostrov vrátil na hosťovanie pred jarnou časťou uplynulej sezóny. Počas jari nastúpil na trinásť ligových a tri pohárové stretnutia. "Martinovi ďakujeme za skvelé služby, ktoré v našom klube odviedol," vyhlásil prezident klubu Tibor Végh. Novou brankárskou jednotkou sa môže stať 31-ročný nitriansky rodák Tomáš Tujvel (nar. 19. septembra 1983), ktorý prichádza z Videotonu Székesfehérvár. Predstavitelia klubov v piatok podpísali dohodu o jeho ročnom hosťovaní v DAC. Tujvela ku klubu aktuálneho maďarského majstra viaže ešte dvojročná zmluva. Minulú sezónu strávil na hosťovaní v Kecskeméte, kde odchytal kompletných 30 zápasov ročníka.

"Prechod do Dunajskej Stredy beriem ako ďalší posun v mojej kariére. Teším sa návratu na Slovensko po vyše šiestich rokoch. Viem, že DAC buduje perspektívne mužstvo a má najlepších fanúšikov na Slovensku. Verím, že nás podporia aj v novej sezóne a my sa im odvďačíme tým, že budeme hrať európske poháre," povedal Tujvel.

Po ukončení hosťovania zo Senice zostáva Peter Štepanovský aj naďalej hráčom DAC-u, pričom už ide o riadny prestup. S klubom podpísal zmluvu na dva roky, s ročnou opciou. Univerzál Štepanovský posilnil DAC v priebehu minulej jesene. Celkovo v sezóne 2014/2015 nastúpil na 21 ligových stretnutí, strelil v nich štyri góly. "Páči sa mi tu, cítim sa v klube dobre a DAC bol pre mňa istotou. Mal som aj iné ponuky, v hre bolo Turecko a Poľsko, ale musel by som počkať ako sa to vyvinie. Po minuloročnej skúsenosti, keď som dlho nemal klub, sa mi však už nechcelo čakať. Som rád, že tu zostávam a dúfam, že skončíme lepšie ako minulý rok," povedal pre klubový web.