Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

Cez víkend sa uskutoční virtuálny turnaj e-Fortuna liga Challenge

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Futbalisti budú hrať z domu na herných konzolách Sony Playstation. Každý hráč si vyberie obľúbený svetový klub, s ktorým bude hrať.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Najvyššia slovenská futbalová súťaž usporiada virtuálny turnaj e-Fortuna liga Challenge, do ktorého sa zapojí dvanásť hráčov z dvanástich klubov ligy, z každého jeden. Podujatie sa uskutoční cez víkend 18. a 19. apríla.

"Esport je svetovým trendom a v súčasnej dobe i športovou alternatívou. Rozhodli sme sa o atraktívny formát turnaja, pretože za herné konzoly posadíme skutočných futbalistov Fortuna ligy. Našim cieľom je priniesť prakticky z domu zaujímavé športové podujatie, pobaviť fanúšikov a pomôcť aj tým, ktorí to potrebujú," uviedol na webe Fortuna ligy senior manažér Únie ligových klubov Milan Ondruš.

Podujatie má aj charitatívny rozmer, víťaz zinkasuje výhru 1500 eur, ktorú venuje na dobročinné účely podľa vlastného výberu. "Vďaka našim partnerom sa nám podarila vyskladať slušnú suma, o ktorú sa hrá. Na konci turnaja spoznáme víťaza, ktorý odovzdá virtuálny šek organizácii, ktorú si sám vyberie," dodal Ondruš.

Futbalisti budú hrať z domu na herných konzolách Sony Playstation. Každý hráč si vyberie obľúbený svetový klub, s ktorým bude hrať. V prípade, že narazia na seba dva rovnaké tímy, vyberie si svoj sekundárny klub. V sobotu sú na programe skupinové zápasy, v nedeľu vyraďovacie boje a približne o 19.00 veľké finále. Zápasy budú vysielať na streamovacej službe Twitch a na stanici Orange Šport.

Futbalisti Fortuna ligy, ktorí sa zúčastnia na turnaji:



Jurij Medveděv (ŠK Slovan Bratislava)
Ján Bernát (MŠK Žilina)
Martin Jedlička (DAC D. Streda)
Matúš Begala (MFK Z. Michalovce)
Bogdan Mitrea (Spartak Trnava)
Dalibor Takáč (MFK Ružomberok)
Achraf El Mahdioui (AS Trenčín)
David Hrnčár (FC ViOn Z. Moravce)
Lukáš Kučera (FK Senica)
Martin Slaninka (ŠKF Sereď)
Róbert Baláži (FC Nitra)
Patrik Blahút (FK Pohronie)

Program turnaja:



sobota 18.4.2020: 16.00–19.30: Základné skupiny (2 skupiny po 6)
nedeľa 19.4.2020: 16.00–19.30: Vyraďovacia fáza, súboje o umiestnenia