Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Dunajská Streda sa chce priblížiť k Slovanu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

V rámci 19. kola najvyššej slovenskej súťaže nastúpia hráči zo Žitného ostrova v nedeľu o 15.00 h na pôde AS Trenčín.

Dunajská Streda 12. februára (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda vstúpia do jarnej časti Fortuna ligy 2020/2021 s cieľom pokúsiť sa stiahnuť päťbodové manko na lídra súťaže a obhajcu titulu ŠK Slovan Bratislava. V rámci 19. kola najvyššej slovenskej súťaže nastúpia hráči zo Žitného ostrova v nedeľu o 15.00 h na pôde AS Trenčín.

"Náš cieľ do jarnej časti je priblížiť sa k Slovanu, okrem toho by sme chceli uspieť v Slovenskom pohári. Mužstvo je podľa môjho názoru dobre pripravené, všetci sa tešíme na prvý zápas. Trenčín nastupuje v rozostavení 4-3-3, jeho filozofia je založená na útočnom poňatí hry. Očakávam ťažký zápas aj preto, že Trenčín sa po dlhom čase vracia na svoj domovský štadión," uviedol na piatkovej online tlačovej konferencii tréner DAC Bernd Storck.

Päťdesiatosemročný nemecký kormidelník vyzdvihol priebeh päťtýždňovej zimnej prípravy, hoci podľa jeho vkusu bola príliš dlhá. "Chcel by som pochváliť vedenie klubu, ktoré nám vytvorilo naozaj výborné podmienky. Trénovali sme na našich vykurovaných ihriskách, hráči mali k dispozícii všetko, čo potrebovali na kvalitnú prípravu. Vzhľadom na pandémiu bolo náročné nájsť súperov na odohratie prípravných zápasov. Napokon sme absolvovali štyri súboje, po dva s maďarskými a slovenskými mužstvami, preverili nás dostatočne. S prípravou vládne spokojnosť, aj keď bola veľmi dlhá. V budúcnosti by sa mohla skrátiť, podobne ako je tomu v iných krajinách, napr. v Rakúsku alebo v Nemecku, v Anglicku hrajú v podstate nonstop," dodal Storck, ktorého teší skutočnosť, že má k dispozícii kompletný káder. Od štvrtka po zraneniach začali s tréningom opory tímu Marko Divkovič a András Schäfer.
Na snímke vľavo Zsolt Kalmár (Dunajská Streda) 17. septembra 2020 v Dunajskej Strede.
Foto: TASR - Jakub Kotian

Kapitán "žlto-modrých" a autor 11 jesenných ligových gólov Zsolt Kalmár sa už nevie dočkať ostrého štartu ligy. "Máme za sebou výbornú prípravu, tvrdo sme trénovali, väčšinou dvakrát denne. Celé mužstvo výborne pracovalo, mentálne aj fyzicky sme pripravení a tešíme sa na prvý súťažný zápas. Veríme, že nás čaká ďalší úspešný polrok," poznamenal maďarský reprezentant, podľa ktorého súčasná 5-bodová strata na bratislavský Slovan nie je neriešiteľný problém: "Cítime, že sa dá zmazať, ešte je pred nami veľa kôl. V prvom rade musíme byť pripravení na každý nasledujúci zápas a dôležité bude vyvarovať sa stratám bodov proti slabším tímom. Slovan nám niekedy aj vďaka tesným víťazstvám dokázal v tabuľke ujsť, na jar sa ho pokúsime ponaháňať."

Športový riaditeľ klubu Jan Van Daele neľutoval rozhodnutie absolvovať zimnú prípravu v domácich podmienkach. "Pre pandémiu sme sa rozhodli vynechať sústredenie v Turecku, pripravovali sme sa v našej akadémii. Príprava bola atypická, no teší nás, že sa u nás neobjavil ani jeden prípad koronavírusu. Na slovenskom trhu i v zahraničí bola situácia na prestupovom trhu pokojná, my sme tiež vo veľkom nenakupovali. Z mládeže sme vytiahli troch talentovaných chlapcov a získali sme aj ďalších zaujímavých hráčov. Mateus Brunetti a Luciano Vera sú hráči, ktorí by mohli byť pre tím platní v budúcnosti. Tešíme sa, že sú u nás a môžu sa rozvíjať. Christie-Davis má zaujímavý životopis, hral v mládežníckych kategóriách za FC Liverpool a Chelsea Londýn, tréner Storck ho pozná zo spoločného pôsobenia v Cercle Bruggy. Brown má kvalitnú prihrávku a tiež môže byť zaujímavý hráč do budúcnosti. Taiwo mal na jeseň dobré čísla v Michalovciach, stiahli sme ho z hosťovania a veríme, že nám na jar pomôže," dodal Van Daele.

káder na jarnú časť Fortuna ligy 2020/2021:


brankári: Attila Horváth, Martin Jedlička, Benjamin Száraz, Dániel Veszelinov

obrancovia: Danylo Beskorovajnyj, Cesar Blackman, Mateus Brunetti, Eric Davis, Dominik Kružliak, Jakab Molnár, Jannik Müller, Niklas Sommer, Luciano Vera

stredopoliari: Andrija Balič, Ferenc Bögi, Creighton Braun, Sidney Friede, Isaac David Christie-Davies, Zsolt Kalmár, Sebastian Nebyla, Sainey Njie, András Schäfer, Máté Vida

útočníci: Yhoan Many Andzouana, Marko Divkovič, Brahim Moumou, Ion Nicolaescu, Eric Ramirez, Abdulrahman Taiwo


výsledky prípravných zápasov DAC:


Vasas FC - DAC 1:2 /góly DAC: Balič, Sharani/

DAC - WKW ETO FC Győr 3:0 /Ramirez, Balič, Kalmár (z 11 m)/

DAC - FK Dubnica 1:1 a 1:2; hralo sa 2x 60 minút /Ramirez, Sharani/

DAC - MFK Zemplín Michalovce 0:0