Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Dunajská Streda získala Andzouanu

Na snímke futbalisti DAC Dunajská Streda počas tréningovej prípravy. Foto: TASR - Jakub Kotian

Andzouana je odchovanec AS Monaco, v minulosti pôsobil aj v španielskej Girone a belgickom KSV Roeselare.

Dunajská Streda 29. júla (TASR) - Slovenský futbalový fortunaligista FC DAC 1904 Dunajská Streda angažoval konžského reprezentanta Yhoana Manyho Andzouanu. Dvadsaťtriročný krídelník podpísal zmluvu na tri roky, informoval oficiálny web klubu.

Andzouana je odchovanec AS Monaco, v minulosti pôsobil aj v španielskej Girone a belgickom KSV Roeselare, za ktorý odohral v uplynulej sezóne 21 zápasov v druhej najvyššej súťaži a strelil štyri góly.

"Som veľmi rád, na podpis tejto zmluvy som čakal už dva-tri týždne. Videl som tréningové centrum, štadión, teraz som spoznal štáb aj nových spoluhráčov a som rád, že môžem byť súčasťou tímu. Chcem mu pomôcť dostať sa na vrchol. Rád spoznávam nové kultúry, rýchlo sa dokážem adaptovať. Preto som hral v Španielsku aj Belgicku a teraz som tu. Viem, že mužstvo v uplynulej sezóne skončilo tretie. Verím, že v tej ďalšej sa umiestnime vyššie," uviedol na webe DAC Andzouana.

V reprezentácii Konga je spoluhráčom bývalého stredopoliara DAC-u Simona Pamboua. V najcennejšom drese debutoval v novembri minulého roka. "V prvom rade som rád, že sa nám ho podarilo získať pre DAC. Je to veľmi inteligentný hráč, môže hrať na oboch krídlach, sprava aj zľava. Je veľmi rýchly, dobre dribluje a vyniká v hre jeden na jedného. Som presvedčený, že bude posilou a môže nám pomôcť,“ vyjadril sa k novej akvizícii DAC-u tréner Bernd Storck.