Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Nitra pokorila Sereď v 8. kole Fortuna ligy 3:0

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V domácom drese sa dvakrát strelecky presadil Michal Faško.

Nitra 26. septembra (TASR) - Futbalisti FC Nitra zdolali v sobotňajšom súboji 8. kola Fortuna ligy ŠKF Sereď 3:0. V domácom drese sa dvakrát strelecky presadil Michal Faško.

FC Nitra – ŠKF Sereď 3:0

(2:0)

Góly: 2. Adamec, 45.+1 a 52. Faško (druhý z z 11 m). Rozhodovali: Somoláni – Poláček, Halíček, ŽK: Franko, Magda, Mustafič - Hučko, Iván, Yakubu, Ba, Jarovič.

Nitra: Šípoš - Kuník, Podhorin, Kolčák, Magda - Gatarić (90. Šefčík), Mustafič, Adamec, Záhumenský (90+2. Fabiš) - Faško, Franko (88. Vrábel)

Sereď: Yakubu - Morong, Ba, Hučko, Slaninka (46. Michalík, 60. Jureškin) - Potoma (76. Šumský), Duranski - Iván, Pankarićan (63. Čelikovič), Bušnja (76. Jarovič) - Špehar


Už v 2. minúte sa k odrazenej lopte dostal pred šestnástkou súpera Martin Adamec a následne presnou prízemnou strelou k žrdi poslal Nitru do vedenia. Nádejne vyzeral v 23. minúte aj prienik domáceho Gatariča, ktorý využil medzeru medzi hosťujúcimi obrancami, no v nájazde na brankára Yakubu neuspel. Onedlho pohrozila aj Sereď, keď sa po polhodine hry po brejkovej akcii dostal do nebezpečnej koncovky Bušnja. Šípoš jeho strelu vyrazil a nabiehajúci Iván sa už k dorážke nedostal. Záver prvého polčasu patril Nitre. Najskôr sa po nevýraznej strele Mustafiča takmer dostal do gólovej koncovky Franko, no Djiby Ba mu šancu v poslednej chvíli zmaril. Onedlho si však predsa len preriedené tribúny opäť mohli zakričať gól. Už v nadstavenom čase Nitranom vyšla rýchla kontra, ktorú zakončil parádnym "angličákom" Franko a do kabín tak odchádzala Nitra s dvojgólovým vedením.

Zverencom trénera Gergelyho Geriho výborne vyšiel aj nástup do druhého polčasu. V 52. minúte Faško kolmou prihrávkou za obranu súpera poslal do šance Gatariča, ktorý po súboji s brankárom Yakubuom padol na zem a hlavný rozhodca Somoláni následne ukázal na biely bod. Nariadený pokutový kop premenil Faško a svojím druhým gólom v zápase zvýšil náskok Nitry na 3:0. Od tohto momentu tempo hry výrazne opadlo. Nitra v ďalšom priebehu kontrolovala svoje vedenie a v 68. minúte mohla svoj náskok aj zvýšiť, keď pozornosť brankára hostí otestoval nebezpečnou strelou z uhla Záhumenský. V záverečnej desaťminútovke zaujali ešte príležitosti Mustafiča na jednej a Duranského i Šumeského na druhej strane, ktoré však už zmenu skóre neprivodili.