Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Dunajská Streda pokorila Pohronie v 6. kole 3:0

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Úvodnú šancu stretnutia mali domáci v piatej minúte.

Žiar nad Hronom 28. augusta (TASR) - V piatkovom stretnutí 6. kola Fortuna ligy vyhrali futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda na trávniku FK Pohronie 3:0.

FK Pohronie - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:3

(0:2)

Góly: 15. Schäfer, 40. Dimun, 81. Sharani. Rozhodovali: Ziemba – Bednár, Štrbo. ŽK: Pajer, Blahút, Paluszek, Špiriak – Dimun, Njie, Davis, 998 divákov.

Pohronie: Hrdlička – Mazan, Paluszek, Čmovš, Záhumenský – Blahút, Sčislak, Pajer (78. Adamec), Ladji (89. Špiriak) – Lačný, Badolo (60. Adler Da Silva)

D. Streda: Jedlička - Blackman, Brunetti, Beskorovajnyj, Davis – Fábry (60. Njie), Dimun (78. Nebyla), Schäfer – Divkovič (90. Rymarenko), Nicolaescu (60. Sharani), Ciganiks


Úvodnú šancu stretnutia mali domáci v piatej minúte. Po centri Sčislaka hlavičkoval Badolo, ale Jedlička bol na mieste. Potom už prevzali taktovku zápasu hostia, vytvárali si šance a dali aj góly. Najprv ešte neuspel z ľavej strany Ciganiks, keď loptu Hrdlička vyrazil a z dorážky zakončoval následne Fábry, tomu prekazil plány dobrým blokom Čmovš. V pätnástej minúte už ´zahrmelo´, po priamom kope Davisa centrovanú loptu domáci neupratali v päťke, od Paluszeka smerovala pred Schäfera a ten zblízka skóroval – 0:1. DAC pokračoval v aktivite, mal ďalšie dobré príležitosti, ale úplne voľný Fábry z hranice veľkého vápna prekopol bránku a Schäfera z uhla pokryl Hrdlička. Pohronie mohlo vyrovnať z priameho kopu zo zhruba 25 metrov, Lačný však poslal loptu do stredu bránky, kde bol pripravený Jedlička. Hráči zo Žitného ostrova mali potom ďalšie dve šance, v tej prvej Nicolaescu z uhla trafil spojnicu žrde a brvna a v druhej sa neskončil gólom prienik Divkoviča. Na opačnej strane po centri Záhumenského zakončoval akrobaticky Badolo, loptu poslal nad brvno. V 40. minúte Dunajskostredčania zahrávali roh, centrovaná lopta smerovala na zadnú žrď, kde sa presadil hlavou vo výskoku "koníkom" Dimun a bolo 0:2.

Na začiatku druhého polčasu mohli domáci znížiť, pretože Sčislak pekne vysunul do pokutového územia Lačného, ktorý zoči – voči Jedličkovi neuspel, ten zasiahol vynikajúco nohou. Hostia mohli kontrovať Schäferom, dostal sa k dvom koncovkám v šestnástke, ale Hrdlička bol pozorný. O niečo viac sa snažili futbalisti Pohronia, ale defenzíva DAC-u pracovala spoľahlivo, mala i šťastie pri odmávaných ofsajdoch súpera a zakladala rýchle protiútoky. Po jednom z nich mohol pridať tretí gól z ľavej strany Ciganiks, ale Hrdlička bol proti. V závere predsa len vyšiel Dunajskej Strede brejk, do úniku sa dostal Sharani a s prehľadom stanovil výsledok na 0:3. Nič na tom už nezmenila ani Lačného náročná koncovka v šestnástke, ktorú vykryl Jedlička.

Povedali po zápase:
Gergely Geri, archívna snímka.
Foto: TASR Henrich Mišovič

Gergely Geri, tréner Pohronia: "Výsledok je pre nás krutý. Nepriblížili sme sa k tomu, čo sme chceli hrať. Hlavne prvý polčas bol veľmi zlý, chýbal nám pohyb, organizácia hry, chýbala aj dynamika, patričná agresivita. Inkasovali sme dva lacné góly, čo nás zaskočilo. V druhom polčase sme si povedali, že nemáme čo stratiť, chceli sme dať kontaktný gól, išli sme na hranu, mali sme prevahu, viac sa tlačili do útoku, ale natrápili sme sa vo finálnej fáze. Dunajská Streda ukázala svoju kvalitu, tabuľkové umiestnenie súpera nezodpovedá jeho sile. Hosťom sme však pomohli tými dvoma gólmi po našich hrubých chybách. Musíme sa z toho poučiť, hlavy dať hore. Tento zápas nám absolútne nevyšiel."

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Pred zápasom sme vedeli, čo očakávať od Pohronia, vedeli sme, že to bude náročný súboj. To sa aj potvrdilo. My sme odohrali dobrý zápas, sme šťastní, že sme získali dôležité tri body, nebolo to však jednoduché. Súper hral organizovane, vedel aj útočiť, takže toto víťazstvo si nesmierne ceníme. Musíme však naďalej pokračovať v dobrých výkonoch a získavať body."

Martin Jedlička, brankár Dunajskej Stredy: "V tejto sezóne sme vyhrali po druhýkrát, takže sme za to radi. Vedeli sme, že to bude ťažké a bojovné stretnutie, nie veľmi pre oko diváka, čo sa čiastočne potvrdilo. Vyhrali sme však vonku jasne 3:0 a to sa cení. Ja mám čisté konto asi po ôsmich zápasoch, takže ma to potešilo. Musím však stále na sebe pracovať a zbierať ďalšie nuly."