Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Fortunaliga

Trnavčan Grabež po vleklom zranení znova trénuje, túto sezónu nestíha

Na snímke vľavo hráč FC Spartak Trnava Srdan Grabež a hráč ŽP Šport Podbrezová Michal Pančík v zápase 5. kola jesennej časti Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová v Trnave v nedeľu 10. augusta 2014. Foto: TASR

Grabež sa zranil 24. augusta, keď v derby rezervných tímov Slovana Bratislava a trnavského Spartaka urobil taký nešťastný pohyb, že si roztrhol predné krížne väzy.

Trnava 17. apríla (TASR) - Srbský futbalista Srdjan Grabež sa po dlhej rekonvalescencii, ktorá trvala od augusta minulého roka, vracia na scénu. Defenzívny univerzál Spartaka Trnava zhruba pred dvoma týždňami znova nabehol do prípravy, informovala oficiálna klubová stránka "bílích andelov".

Grabež sa zranil 24. augusta, keď v derby rezervných tímov Slovana Bratislava a trnavského Spartaka urobil taký nešťastný pohyb, že si roztrhol predné krížne väzy. "Už je to viac ako šesť mesiacov, čo mám za sebou operáciu u doktora Milankova z Nového Sadu. Po zákroku u tohto v Srbsku uznávaného odborníka na oblasť kolien som preležal na klinike šesť dní. Potom som začal rehabilitovať a chodil som na pravidelné kontroly," citovala slová Grabeža stránka Spartaka. Teraz sa už cíti dobre, pripojil sa k mužstvu a trénuje spoločne s hráčmi. "Zapájam sa do rôznych hier, do súbojov ešte nie. Rozbieham sa pomaličky, ale verím, že o dva mesiace sa dostanem aj do zápasu."

Podľa trénerov robí v príprave veľké pokroky, do hry však v tejto sezóne už nezasiahne. "Nebudem riskovať ďalšie zranenie, zostáva mesiac a pol do konca ligy. Počkám do leta, ak zostanem v klube, naplno nabehnem do sústredenia a prípravných zápasov. Uvidíme, či sa dohodneme. Je to na debate s vedením. Mám záujem zostať v Trnave," dodal futbalista použiteľný na ľavom kraji obrany, na poste stopéra i v strede zálohy.