Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Fortunaliga

Košičania sa chcú udržať v strede tabuľky, výplaty naďalej chýbajú

Tréner Marek Fabuľa. Foto: TASR/Milan Kapusta

K tímu sa pripojí i macedónsky brankár Darko Tofiloski, ktorému nevyšiel angažmán vo francúzskom Tours.

Košice 26. februára (TASR) - Futbalisti MFK Košice vstupujú do jarnej časti Fortuna ligy 2014/2015 s cieľom udržať sa v strede tabuľky. V tíme počas zimnej prípravy nenastali takmer žiadne pohyby, dvaja hráči opustili káder, ktorý doplnili traja hráči z B-mužstva. K tímu sa pripojí i macedónsky brankár Darko Tofiloski, ktorému nevyšiel angažmán vo francúzskom Tours.

Tím siedmeho mužstva po jesennej časti opustili dvaja hráči. Karimovi Diabymu skončila zmluva, Dávid Škutka ukončil hosťovanie v klube z pražskej Slavie a presunul sa do Podbrezovej. "S takýmto hráčom ako je Dávid sme počítali. Rozhodol sa však ísť iným smerom a nám nezostávalo nič iné ako to akceptovať. Prajeme mu, aby sa mu darilo a nie je problém, ak by sa mu darilo aj v prvom jarnom kole proti nám, ak dáme o jeden gól viac ako Podbrezová," konštatoval hlavný tréner Marek Fabuľa. K tímu sa pripojil iba traja hráči z B-mužstva - František Pavúk, Ndiaye Lamine, Ladislav Hirjak.

Košičania absolvovali prípravu v dvoch blokoch, kondičnom v domácich podmienkach a hernom v Turecku. Počas tohto obdobia odohrali dovedna osem duelov, pričom dvakrát triumfovali, zaznamenali štyri remízy a dvakrát prehrali. "Môžem vysloviť maximálnu spokojnosť s prípravou. Zdedili sme plán prípravy po predchádzajúcom vedení tímu a s menšími korektúrami sme ho absolvovali. Akurát sa neodohral posledný zápas s Popradom, pretože sme nechceli hrať duel na inom teréne. Nahradil sme si ho však stretnutím v maďarskej Nyíregyháze. Niektorí hráči prišli z dovoleniek zranení a Oumar Diaby i Maťo Bukata ešte nie sú schopní nastúpiť. Vedia ich však nahradiť hráči z lavičky," uviedol Fabuľa, ktorý zmenil štýl hry košického tímu a mal by byť viac ofenzívny ako doteraz.

Košičania v prvom jarnom kole FL nastúpia v sobotu 28. februára proti Podbrezovej. "V sobotu náš čaká prvý duel s Podbrezovou, ktorý sa odohrá v Brezne z dôvodu rekonštrukcie štadióna v Podbrezovej. Transfer s brankárom Tofiloským nevyšiel, momentálne by mal byť. Nečakaným momentom bol odchod Dávida Škutku na žiadosť Slavie Praha a v sobotu sa predstaví v drese Podbrezovej. Dúfame, že sa proti nám gólovo proti nám nepresadí," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii športový riaditeľ Ján Lesniak.

Košičanov naďalej kvária finančné problémy, vedenie klubu očakávalo finančnú injekciu za prestup brankára Darka Tofiloského do druholigového francúzskeho tímu FC Tours, z ktorého napokon zišlo. Na otázku financií a chýbajúcich výplat odpovedal kapitán Peter Šinglár jedným slovo: "Sľúbili."

Káder MFK Košice:
brankári: Darko Tofiloski, Nikola Stijakovič, Matúš Ružinský
obrancovia: Boris Sekulič, Ľubomír Korijkov, Mikuláš Tóth, Peter Kavka, Ivan Ostojič, Peter Bašista, Lazar Djordevič, Ndiaye Lamine
stredopoliari: Martin Bukata, Boris Gáll, Miroslav Viazanko, Peter Šinglár, Tomáš Huk, Milan Dimun, Ladislav Hirjak, Michal Horodník, František Pavúk
útočníci: Oumar Diaby, Nermin Haskič, Erik Pačinda, Ján Novák, Ajdin Redzič

odchody: Karim Diaby (ukončenie zmluvy), Dávid Škutka (ukončenie hosťovania)
príchody: František Pavúk, Ndiaye Lamine, Ladislav Hirjak (všetci B-mužstvo)