Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Kristopher Vida prestúpil z DAC Dunajská Streda do Piastu Gliwice

Na snímke vľavo Krisztopher Vida (Dunajská Streda) a vpravo Cornel Rapa (Krakov) v zápase 1. predkola Európskej ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda - Cracovia Krakov 11. júla 2019 v Dunajskej Strede. Foto: TASR

Za tri a pol roka nastúpil v drese DAC na 106 prvoligových stretnutí, skóroval 29-krát.

Dunajská Streda 26. februára (TASR) - Maďarský futbalový krídelník Kristopher Vida prestúpil z DAC Dunajská Streda do Piastu Gliwice. Po úspešnom absolvovaní zdravotných testov podpísal 3,5-ročnú zmluvu. V šatni úradujúceho poľského majstra sa opäť stretne s bývalým spoluhráčom z DAC Tomášom Hukom.

"Som nesmierne vďačný klubu, spoluhráčom, všetkým piatim doterajším trénerom a samozrejme aj fantastickým fanúšikom. Spoločne sme prežívali ten krásny prerod, ktorým DAC prechádzal. Keď som sem prišiel, nemali sme štadión, v akadémii boli len dve ihriská a ani výsledky nevyzerali najlepšie. Teraz je všetko dané, aby klub naďalej rástol. Napĺňa ma hrdosťou, že som sa mohol zlepšovať v tomto prostredí a dostal som príležitosť odohrať tu vyše sto zápasov. Obdobie v Dunajskej Strede zostane navždy v mojom srdci. Nadišiel však čas urobiť ďalší krok v kariére. Ďakujem za všetko a držím palce," citoval oficiálny web klubu 24-ročného hráča.

Najlepší strelec DAC-u v minulej aj aktuálnej sezóne prišiel na Žitný ostrov v lete 2016 z holandského klubu De Graafschap. Postupne sa vypracoval medzi opory mužstva a dostal sa aj do širšieho kádra maďarskej reprezentácie. Za tri a pol roka nastúpil v drese DAC na 106 prvoligových stretnutí, skóroval 29-krát. V Európskej lige pridal ďalších 8 zápasov a 2 góly, v Slovnaft Cupe má bilanciu 12/2.